Hatalmasat ugrott Nikolics értéke! A Transfermarkt is róla cikkezik

Nemanja Nikolicsról, a Legia Varsó magyar válogatott csatáráról cikkezik az átigazolásokra szakosodott transfermarkt.de.

A portál górcső alá vette a lengyel bajnokságban játszókat, ahol azt vizsgálták, hogy változtak a játékosok általuk becsült értékei. A legnagyobb értéknövekedés nem meglepő módon bajnokság góllövőlistáját vezető Nikolicsnál tapasztalható, aki a szezonban 36 mérkőzésen 24 gólt szerzett és hat gólpasszt adott.

A transfermakrt megjegyzi azt is, hogy Nikolics 21 bajnoki góljával 5. helyen áll az európai Aranycipő-listán Higuain, Jonas, Aubameyang és Alex Texeira mögött, megelőzve Robert Lewandowskit, Luis Suárezt és Neymart.

Mikor nyáron a lejáró szerződésű csatár a Videotontól ingyen távozott a Legiához, 1,3 millió euróra taksálták az értékét, pazar teljesítménye nyomán azonban ez több mint a duplájára, 3 millió euróra növekedett.

A portál cikkét kommentelő német szurkolók többsége szerint ez az ár még mindig nevetségesen alacsony volna egy Bundesliga-csapat számára egy ilyen képességű csatárért, sokan szorgalmazzák leigazolását.