Hatéves gyerek kezében robbant fel a prolik játéka: a petárda

Ha szívlapáttal vernek végig a Váci úton, akkor sem fogom megérteni, hogy mi a jó a petárdázásban, azonkívül, hogy a proletárok imádják a hangját, mert sötétek, mint az éjfekete éjszaka.

Több helyen pirotechnikai eszközök használata miatt kellett intézkedniük a rendőröknek szilveszter éjjel; egy hatéves gyermek megsérült - számolt be az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletese.

Pap Judit elmondta, hogy pirotechnikai eszközök használatával összefüggésben 18 esetben eljárást indítottak a rendőrök, három helyen sérülés is történt. Vácon egy családi ház udvarán egy hatéves kisfiú kezében robbant fel pirotechnikai eszköz, a gyermeket súlyos kézsérüléssel vitték kórházba. A váci rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése miatt indított eljárást "ismeretlen tettes" ellen.
   
Ezenkívül jellemzően garázdaság, verekedés miatt kellett intézkedniük a rendőröknek. Az elmúlt 24 órában halálos közúti baleset nem volt, de 32 sérüléssel végződött baleset történt, és összesen nyolc ember ellen intézkedtek ittas vezetés miatt - közölte.