Gyöngyösi Márton: „Ennyit ér a Fidesznek a nemzet egysége”

Gyöngyösi Márton: „Ennyit ér a Fidesznek a nemzet egysége”

A Jobbik EP képviselője közösségi oldalán arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány külföldi rendszámú gépjárműveket érintő döntése a hatósági üzemanyagár visszavonásáról, a határon túli és a külföldön dolgozó honfitársainkat is hátrányosan érinti.

Most, amikor hamarosan elkezdődik a nyári vakáció, és a nyugatra költözött több százezer magyar elindul haza, hogy meglátogassa rég látott rokonait, Gulyás Gergely bejelentette, hogy ők nem kapnak a hatósági áras benzinből, mert hát külföldön élnek. Nem kértek a sereghajtó magyar bérekből, hát most fizessenek, és kezeljék őket másodrendű állampolgárként. Ezt üzeni a Fidesz

- tette hozzá Gyöngyösi Márton.

Nem járnak jobban azok a határon túli magyarok sem, akik Magyarországra érkeznek, akár nyaralni, akár rokont látogatni, vagy éppen dolgozni.

Mi lesz a következő lépés? Más termékeknek is külön árszabása lesz aszerint, hogy ki hol él?

Gyöngyösi Márton szerint a kormány lépése az uniós jogot is súlyosan sérti.

Ami nyilván nem zavarja a Fideszt. Sőt, gondolom örülnek is, ha eljárás indul ellenük, mert lehet majd folytatni az ökölrázást. Csakhogy ilyen erővel a horvát, osztrák, vagy erdélyi benzinkutas is megteheti, hogy magyar rendszámra drágábban ad üzemanyagot. Hiányzik ez nekünk?

Gyöngyösi Márton végül kitért a Jobbik által javasolt nulla százalékos áfára is amikor azzal zárt bejegyzését, 

kár, hogy ahelyett, hogy a kormány magán spórolna, és a dráguló termékek ÁFÁ-ját fogná vissza, mint más országok, nálunk csak az emberek egymás ellen uszítása megy.