Házkutatások, munkahelyi fenyegetések - így harcolnak a Fradi-szurkolók ellen

Ahogy az közismert, továbbra sem rózsás a viszony a szurkolóellenes intézkedések és a vénaszkenneres azonosítás miatt a meccseket bojkottáló Fradi-tábor és az FTC vezetősége között.

A Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül Facebook-oldalon ma megjelent bejegyzés szerint ma több társuknál házkutatást tartottak a rendőrök, miután Kubatov Gábor FTC-elnök és Fidesz-pártigazgató zaklatás miatt feljelentette őket. A szurkolói bejegyzés szerint korábban állami, vagy állam által könnyen elérhető munkahelyeiken is kirúgással fenyegették őket, több interjújukat pedig letiltották a médiában. Íme a teljes bejegyzés:

Házkutatások, letiltott interjúk, munkahelyi fenyegetések - mi jöhet még?

Ma reggel több társunknál házkutatást tartott a Nemzeti Nyomozó Iroda, a mellékelt képeken látható az indoklás. Komolytalan, mondvacsinált indokok, a megfélemlítés egyik újabb eszköze ez. Egy társunkat be is vitték.

Itt és most jött el az a pont, amikor is szeretnénk összegezni az elmúlt hónapok ilyen jellegű történéseit.
Kezdve onnan, hogy a Fradi Security emberei (nyilván megrendelésre) a máltai mérkőzés után személyesen jelentek meg egyik tagunk munkahelyén, a lefolytatott beszélgetés normális hangvételű volt, de az üzenetértéke egyértelmű.
Az őszi Újpest - Ferencváros mérkőzés alatt volt az egyik legnagyobb horderejű rendezvényünk, ami után muszáj volt még gátlástalanabb módszerekhez nyúlni. Azoknál a tagjainknál, akik állami vagy általuk könnyen elérhető munkahelyen dolgoznak, mindenhol érkezett a befenyítés, hogy még egy ilyen és ugrott a munkahelyük. Megkeresték a kivetítőt nekünk felállító céget, hogy árulják el ki a megrendelő. Több médiamunkás felkeresett minket interjút kérni, de másnapra letiltottak minket (köztük a "közszolgálat"). Ez történt a minap egyébként a FradiBusz Hálózat megszűnése után is.
Pontosan tudjuk, hogy rengeteg régi Fradi játékos, Ferencvároshoz köthető személy nagyon sok mindenben egyet ért velünk, de politikai nyomásra nem merik vállalni a véleményüket vagy pl. most hétvégén a rendezvényünkön nem mernek beszédet mondani.
A Parlament előtti tüntetés szintén ezért lett ilyen rövid, mert a felszólalók mindegyikét komoly megfenyegetés érte a rendezvény előtti napon.
A Ferencvárosban dolgozó egyszerű srácoknak hányingere van bemenni a munkahelyükre, többen közülük már ki is léptek.
A bécsi és a rijekai kirándulásunk is maradjunk annyiban, hogy érdekes körülmények között zajlott...

Nem tudjuk mi lesz a következő lépés, talán a családtagjainkat fogják fenyegetni vagy újra előszedik a múltból a fekete autókat és azzal várnak minket a lakásunk, házunk előtt?

Szombaton mindenki a Népligetbe, nem győzhet a megfélemlítés!

Csak Ferencváros!