Házkutatást tartottak a Fidesz országgyűlési képviselőjénél? Szerinte ez butaság

A politikus egyelőre nem reagált a hírre.

 
 
A portál úgy tudja, az eset még júliusban történt. A Központi Nyomozó Főügyészség nem cáfolta az értesülést, szóvivőjük mindössze annyit közölt, hogy nem áll módjában tájékoztatást adni. 
 
Hadházy Ákos, az LMP képviselője nemrégiben azt állította, hogy Dél-Békésben ugyanaz a Public Sector Kft. bonyolította a nagyobb projektek előkészítését és pályáztatását, amelyik Mengyi "Voldemort" Roland ügyeinél is tevékenykedett. Az egyik 1,8 milliárdos programot épp az a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Alapítvány nyerte el, amelyben Simonka rokonai, munkatársai bukkannak fel.
 

Jobbik: újabb fideszes korrupciós bombáról van szó

A Jobbik felszóltja a Polt Péter vezette nyomozó hatóságot, tájékoztassa a nyilvánosságot, valóban történt-e házkutatás Simonka Györgynél - írta hétfői közleményében Jakab Péter, a Jobbik szóvivője.

Feltette a kérdést: ha igen, az összefüggésben van-e azzal a dél-békési, Simonkához köthető mezőgazdasági alapítvánnyal, amely ugyanazzal a Public Sector Kft.-vel dolgoztatott, amely a Mengyi „Voldemort” Roland elleni nyomozati anyagokban is feltűnik mint kamupályázat-gyártó cég?

Netán azzal a Simonka által alapított Kft.-vel van összefüggésben a házkutatás, amely többszázmilliós köztartozással ment csődbe? Esetleg felmerülhet más botrány is, amely újabb korrupciós bombát élesíthet a Fidesz körül? - sorolta a szóvivő.

Simonka: a hír butaság

A politikus végül reagált az Index értesüléseire: mint mondta, ilyen nem történt, "a hír butaság".

Az országgyűlési képviselő közleményt is kiadott, melyben azt írja, az "újkígyósi ingatlanában" nem tartottak házkutatást. A megfogalmazás alapján kérdés, van-e másik ingatlana, ahol viszont igen, bár az Index eredeti híre tényleg Újkígyósról szólt.

A fideszes politikus természetesen rögtön a kvótakampányra terelt át, ugyanis egyetlen rövid mondatos cáfolata után azonnal azt írta, hogy "az ügy a szándékos politikai zavarkeltés kategóriájába tartozik", hogy ezzel hátráltassák a népszavazással kapcsolatos munkájukat. Korrupciós ügyről tehát egy mondat után ismét áttértünk arra, hogy a kérdéses hatékonyságú, és nagy veszélyt jelentő népszavazásért milyen hálásak lehetünk a Fidesznek.