Hé paraszt! Melyik út megyen Baracskára?

Mit csináljon a százmilliós földdel az a paraszt ember, aki Káposztásmegyerről kényszerül lejárni Baracskára? Segítsünk neki!

Ha már NER van, akkor segítsünk neki odajutni:

Káposztásmegyerről Baracskára viszonylag egyszerűen lehet eljutni, ha az ember személyautót használ. Az M7-es autópályát igénybe véve átlagos fogyasztással 1200 forintból meg lehet tenni az 50 kilométeres távot, s ehhez mintegy 50 perccel kell számolni a városi forgalmat is bekalkulálva.

De autóval még annál is nehezebb szántani, mint népszavazási beadványt átverni a Kubatov-fiúkon. Traktorral, azaz mezőgazdasági vontatóval azonban a KRESZ szabályai szerint a legfeljebb 40km/órás sebességgel lehet haladni, így az út valójában sokkal hosszabb lehet, akár 2-3 óra is. Igaz, az autópályák minimum 60km/órás elvárása ezt egyébként is kizárja a lehetőségek közül. Ha tehát Bodó Ágoston Káposztásmegyerről traktorra ülne, mert ideje van mondjuk egy aratásnak, akkor muszáj a 6-os illetve 7-es számú főutat használnia, ami lassabb, de legalább engedélyezett – a szabályok betartása pedig ugye mindennél fontosabb.



Természetesen húzhat zsákot a kapa végére, hogy ne sértse fel a vonat ülésén a huzatot, ne adj' isten más utastársa ruházatát. Amennyiben a MÁV szolgáltatásait választja, javasolt hajnali 5 óra 27-re Kőbánya-Kispest állomásra mennie a 3-as metróval, mert a 3510-es számú járat 6 óra 14 percre odarepíti megművelendő földje közelébe. Ehhez nem árt, ha a földműves 800 forinttal készül a jegyre, illetve másik 800-al, amikor este hazamegy Kápra.

Volánbusz esetében nehézségekbe ütközik a kérges tenyerű paraszt (földműves): a Népligettől menetrend szerinti járatok indulnak Baracska felé, de sajnos át kell szállni. Leggyorsabb azt a buszt választani, ami Kápolnásnyék felé megy, mert ezzel 1 óra 20 perc alatt is Baracskán lehet, de a korai indulást (már pedig aki korán kel, aranyat lel!) csak Felcsút felé történő hatalmas kitérővel lehet választani.

No de nem akarunk cinikusak lenni, ezért csak félve említjük meg, hogy kerékpárral ez az út legalább 4-5 órába telne, gyalog pedig (te jó ég!) 12 órás távot számoltunk.

Lehet, be kellett volna tartani az előírásokat, és 20 kilométeren belül vásárolni földet. Persze mi ehhez nem értünk, de annyit is érünk.