A miniszter reméli, hogy közöttük nincsenek olyan óvatlan politikusok, mint Strache

A miniszter reméli, hogy közöttük nincsenek olyan óvatlan politikusok, mint Strache

Kizárt, hogy a magyar sajtóviszonyok között ilyen felvétel magyar kormánytagról készüljön. És milyen igaza van!

Szerinte kizárt, hogy a magyar sajtóviszonyok között ilyen felvétel magyar kormánytagról készüljön. És milyen igaza van!

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a Mandinernek adott nyilatkozatában - a migránsozáson túl - beszélt a Strache-botrányról is. 

"Azt remélem, hogy azért közöttünk nincsenek vezető pozícióban olyanok, akik hasonló óvatlanságot követnének el"

- mondta. Ugyanakkor a miniszter szerint a videón elhangzottakkal "nem lehet azonosulni".

Gulyás hozzáteszi, hogy a videó illegálisan, vélhetően titkosszolgálati segédlettel készült, emellett úgy vélekedett, hogy a videón elhangzottak sajtóügyben pont az ellenkezője a magyar kormány politikának.

"Mi azt mondtuk, hogy a sajtó maga is egyik fontos része a nemzeti szuverenitásnak, emiatt pedig az a szerencsés, ha nemzeti tulajdonban van. Egy állam úgy tudja leginkább a külföldi beavatkozás lehetőségét mérsékelni, ezáltal a saját szuverenitását megőrizni, ha a sajtóorgánumok nincsenek nyolcvan vagy kilencven százalékban külföldi tulajdonban"

- mondta, aki szerint emiatt a tartalmi nézetkülönbség miatt „kizárt dolog, hogy ilyen felvétel egy magyar kormánytagról elkészüljön”.

Mint ismert, a nyilvánosságra került videóban Strache arról beszél a magát orosz milliárdosnak kiadó nőnek, hogy magyar mintára az ő pártjának szolgálatába lehet állítani a Kronen Zeitungot, ehhez pedig nem mást, mint a Népszabadságot bezáró Pecina-t ajánlja, aki mint mondta:

"az elmúlt 15 évben minden magyar lapot megvett és előkészített Orbánnak"

Egy bécsi ügyvéd és egy német magánnyomozó is benne volt Strache csőbehúzásában | Alfahír

Egy müncheni magánnyomozó irodának és egy bécsi ügyvédnek is köze van ahhoz az ibizai felvételhez, aminek nyilvánosságra hozatala után lemondásra kényszerült Heinz-Christian Strache szabadságpárti alkancellár, majd szétrobbant az osztrák kormánykoalíció is.