"Herbált" is árulhatott a Fidesz-KDNP tiszabői képviselőjelöltje és családja két tagja

"Herbált" is árulhatott a Fidesz-KDNP tiszabői képviselőjelöltje és családja két tagja

Blága Lászlóval együtt 13 vádlottja van a kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos ügyben, köztük lánya és veje is. Sem ő, sem ügyvédje nem kommunikált érdemben a sajtóval.

Bűnszövetségben elkövetett, új pszichoaktív anyaggal való visszaéléssel gyanúsítják a hatóságok Blága Lászlót, a Fidesz-KDNP tiszabői önkormányzati képviselőjelöltjét – számolt be a 24.hu.

A kormánypárti politikust 2022 októberében őrizetbe vették, és egy ideig letartóztatásban is volt a debreceni börtönben.

A lap által szemlézett nyomozati iratok szerint Blága rendszeresen, több alkalommal, a büntető törvénykönyvben meghatározott új pszichoaktív anyagot értékesített lánya és annak férje segítségével Tiszabőn. Őket is letartóztatták egy időre. Az említett két családtag szintén gyanúsítottak között van. Az általuk kialakított vevőkör részére értékesítette a drogot Blága is – vélik a nyomozók.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség azt a tájékoztatást adta, hogy az ügy még nyomozati szakban van, eddig 13 személyt gyanúsítottak meg, de még az idei év folyamán vádemelés várható.

A kábítószerrel vagy új pszichoaktív anyaggal kapcsolatos az ügyben két ötven év körüli férfi is van a gyanúsítottak között, akik egyike Blága László.

A fideszes Blága László sem ismerte be, hogy kábítószerrel kereskedett volna, szabadlábon védekezhet.

A 24.hu Blágát is felhívta az ügyben, de nekik is mindent tagadott, majd lecsapta a telefont. Ügyvédje, Kiss Péter nem árult el részleteket a lapnak. A Fideszes részéről F. Kovács Sándor, a térség kormánypárti parlamenti képviselője és választókerületi elnöke nem válaszolt a lap kérdéseire.

Blága László korábban már képviselő a Fidesz-KDNP színeiben. 2014-ben a kormánypárt tiszabői önkormányzati képviselője lett, de 2019-ben hiába indult függetlenként nem választották meg. Később az egyik képviselő kiesése után jutott be a hét fős közgyűlésbe.

Nem ez volt az első eset, amikor egy fideszes droggal kapcsolatos bűnügybe keveredik: a Fidelitas korábbi hódmezővásárhelyi alelnöke bűntársaival együtt kannabisz ültetvényt tartott fenn egy tanyán.

(Címlapkép: Blága László/facebook)