Megszólalt Orbán a hódmezővásárhelyi választásról: bevándorlás!

A méretes bukta után is marad a Fidesz egyetlen kampánytémája.

A Fidesz elnökét, jelenlegi kormányfőt a párt választmányi ülésére tartva a hvg.hu kapta mikrofonvégre. Orbán Viktor úgy értékelt, „az emberek új polgármestert akartak választani, és meg is választották”. Gratulált az újonnan megválasztott polgármesternek, a független színekben indult Márki-Zay Péternek, és kijelentette, ezután is „mindent meg fognak tenni” Hódmezővásárhely fejlődéséért. Orbán szerint pártjának azt a régi tudását kell tudnia felidézni, hogy soha nem adnak semmit ingyen vagy olcsón. (Sőt, a közbeszerzéseket látva meglehetősen drágán – a szerk.)

Mi csak úgy véletlenül, vagy szerencse, vagy a többiek gyengesége révén sose nyertünk választást, ha mi nyerni akartunk, a mi közösségünknek kétszer, háromszor annyi energiát kellett mozgósítania, mint az ellenfeleinknek. Ez most is így van, kettőzött erővel kell dolgoznunk, ez a tanulság, és ezen fogunk dolgozni

– fogalmazott a Fidesz-elnök. A fideszes pártsajtóban is sürgetett szembenézést meghallva azonban már ismét az elmúlt nyolc évben megszokott Orbán Viktor bújt elő: önkritika legcsekélyebb jele nélkül, „mellényzsebből” húzta elő a kormányzati szövegpanelt, és kijelentette: szerinte az április 8-i választás továbbra is arról szól, hogy ha marad a Fidesz, akkor nem leszünk bevándorlóország, ha megbukik a jelenlegi kormánypárt, akkor pedig bevándorlóország leszünk.

És végre megértettük, hogy a 2018-as választások nem a migránsokról szólnak?

Márki-Zay Péter vasárnap legyőzte a hódmezővásárhelyi Fideszt, Lázár Jánostól kezdve, Hegedűs Zoltánon át, egészen Hernádi Gyuláig, és láss csodát, hétfő virradóra egyetlen egy migráns (bevándorló, menekült, stb.) sem lepte el a csongrádi települést.

Ismert, a vasárnapi időközi polgármester-választáson a fideszes jelölt hiába szerzett ezerrel több szavazatot, mint elődje 2014-ben, a függetlenként induló Márki-Zay Péter a szavazatok több mint 57 százalékát begyűjtve simán megnyerte a voksolást.

"Ma Hódmezővásárhely megmutatta: a közvélemény-kutatásokat ki lehet dobni a kukába"

"Életemben nem láttam ennyi felnőttet sírni, én is azt teszem"- kezdte beszédét Dr. Márki-Zay Péter, miután kiderült, hogy legyőzte a Fidesz jelöltjét, a város alpolgármesterét, Hegedűs Zoltánt. Minden választónak - függetlenül attól, hogy kire szavazott - megköszönte a választási részvételt. "Ma Hódmezővásárhely megmutatta, azért a víz az úr"- mondta.

Márki-Zay győzelmének hírére migránsok milliói indultak útnak Bangladesből, Szudánból, Szíriából és Piréziából, hogy Hódmezővásárhelyen telepedjenek le. (Ja, nem…)