Hollywoodban működik a feminizmus: az Ocean's Elevent is újraforgatják női főszereplőkkel

A Las Vegas-i kaszinórablásról szóló filmben Sandra Bullock fogja alakítani a főszerepet, amelyet a 2001-ben bemutatott filmben George Clooney játszott – közölte a hírt a The Playlist.
 
A filmet Gary Ross, Az éhezők viadala első részének készítője rendezi, a forgatókönyven már hónapok óta dolgozik Olivia Milch írónő. Ezen a képen még a hős férfiak után kullog a fotón szereplő egy szem színésznő, de ez már nem sokáig lesz így:
 
 
Az előkészületek még a múlt év őszén elkezdődtek az azóta elhunyt Jerry Weintraub producer, Steven Soderbergh, az Ocean's-trilógia rendezője és a három filmben főszerepet játszó George Clooney vezetésével – aki köztudottan támogatja Hollywoodban a nők nagyobb arányú főszereplését a filmekben. Mint megírtuk, egyre több színésznőnek van elege belőle, hogy ha főszerepet is játszanak, csak anyák, feleségek, barátnők és efféle karakterek bőrébe bújtatják őket.
 
Egyelőre nem tudni, hogy mennyire fog hasonlítani az új Ocean's Eleven-film Soderbergh alkotására; hogy ez annak újrafeldolgozása, folytatása, esetleg előzménye lesz-e - vagy, hogy trendik legyünk: remake, prequel, vagy sequel. A találgatások szerint mindenesetre George Clooney fel fog bukkanni a filmben Danny Ocean alakjában.