Homofób-e a heteroszexuális család?


A rajz, amely bejárta liberális sajtót

A Jobbik Ifjúsági Tagozata még márciusban indította el a pályázatot, melynek az volt a célja, hogy rávilágítsanak „a jelenlegi világhelyzet problémáira, össztársadalmi kihívásaira, érzékeltetve azok súlyosságát, mindennapi életünkre való hatását”.

„A Jobbik Ifjúsági Tagozata értékrendjéből fakadóan rendkívül fontosnak tartja az égető társadalmi problémákra való figyelemfelhívást, azok kezelését. Küldetésünkből eredően kötelességünknek érezzük a folyamatok rossz irányba haladására, az elértéktelenedésre, devianciákra való rávilágítást. Ifjúsági szervezetként feladatunknak érezzük továbbá a tehetséggondozást, az alkotó tehetségek elismerését”

- olvasható az ifjúsági szervezet pályázati kiírásában.

Az eredményhirdetésre augusztusban került sor. Mintegy félszáz alkotás érkezett: rajztól a grafikán át a videóig minden művészeti ágazatban neveztek az indulók. A beérkezett műveket egy háromtagú zsűri bírálta el, melyben helyet foglalt Dúró Dóra, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke, országgyűlési képviselő is, aki kedd este a Facebookon védte meg a „homofóbnak” bélyegzett pályaművet.

„A Jobbik Ifjúsági Tagozata művészeti pályázatának zsűritagjaként büszke vagyok erre az igen eredeti, szexi és trendi alkotásra, ami több portálon is leverte a ballib biztosítékot: a fiatal művésznő zseniális logikával tette egyértelművé a nemzetmentés-kompatibilis párválasztás egyedüli módját. A liberálisok nyugodtan kiálthatnak ultrakonzervatív, szexista propagandát, attól még a normális marad”

írta a Facebook-oldalán Dúró.

Az első három helyezett, a különdíjasok és a legjobb minőségűek november 13-ig láthatóak a Képviselői Irodaház aulájában. Farkas Gergely arról tájékoztatta az Alfahírt, hogy általános engedély kértek a kiállításra, „nem volt igény az Országház vezetése részéről a képek egyenkénti engedélyeztetésére”.


A pályázatra a Jobbik IT tagjaitól és szimpatizánsaitól egyaránt érkeztek alkotások

A Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke a liberális sajtóban felkapott rajzzal kapcsolatban lapunkkal közölte:

„Nem tartjuk homofóbnak, a Jobbik és a magyar társadalom konzervatív értékrendjének megfelelő, a gyermekek számára is ideális heteroszexuális család mellett foglal állást. A pályázat témája a kortárs negatív világfolyamatok, az elértéktelenedés, a gyökérvesztés, a devianciák megállítása, e problémákra való rávilágítás volt. Jelentőségüknél fogva gondoljuk úgy, hogy helye van a Képviselői Irodaházban is az ilyen fontos kérdéseket boncoló alkotásoknak.”