Hoppá! Médiatanácsadóként dolgozott Vizoviczkinél Kubatov embere

Évekig irányította Vizoviczki László diszkóbirodalmának kommunikációját Volly György.

Miközben Volly György Fradi a kommunikációs vezetői székébe került, „másodállásban” a később letartóztatott Vizoviczkinak is bedolgozott, de mint egyik leveléből kiderült, igyekezett titokban tartani a „fusimunkát”. Az online tévé birtokába került e-mailek szerint Volly hozzáfért a diszkóbirodalom belső levelező rendszeréhez, amire csak a főnököknek volt jogosultsága, Flyerz Admin néven többször is adott utasítást a dolgozóknak.

Az egyik nyilvánosságra került levelét azután az emlékezetes eset után írta, amikor 2012-ben három, korábban a szigeten szórakozó fiatalt találtak eszméletlen állapotban a közeli HÉV megállóban. Ennél az esetnél az egyik gyanúsított szerint Vizoviczkiék egy hihetetlenül nevetséges trükkel próbálták meg elterelni a gyanút a szigetes szórakozóhelyekről. A kihallgatási jegyzőkönyv szerint Varga István – Vizoviczki bizalmi embere – azt mondta az ügyészeknek: főnöke utasítására fecskendőket és liszttel töltött paketteket szórt szét a HÉV megállóban, amit másnap a fizetett rendőreik meg is találtak. Ezzel azt a látszatot akarták kelteni, hogy a fiatalok a megállóban vehették a drogot.


Volly György az eset után általános utasítást fogalmazott meg a dolgozóknak arról, ilyen esetekben mi a helyes eljárás. Volly a „Főnök” (Vizoviczki László – a szerk.) kérésére írta meg az utasítást arra az esetre, ha az MTI a diszkóbirodalmat érintő esetről ír. Volly leírja, mi a hivatalos útja a helyreigazítási kérelemnek, de a levél végén az is olvasható, hogy végszükség esetén Wéber Ferencet az MTI belpolitikai szerkesztőségvezetőjét hívják közvetlenül. Volly a levélben meg is adja Wéber mobil elérhetőségét.


A Fradi jelenlegi kommunikációs vezetője egy másik, a diszkóbirodalom dolgozóinak szánt levelében pedig az UP! szórakozóhelyen történt drogbotrány – amikor több fiatal rosszul lett a Ginától – helyes kommunikációját írta le. Akkor a külső szervező cégre tolták a felelősséget.


Volly Györgyöt telefonon érte utol az N1TV, de nem akart nyilatkozni. Azt ígérte írásban válaszol majd kérdésekre.