Hoppá! Nyomoz az ügyészség a fideszes honatya után

Újabb fideszes országgyűlési képviselő után nyomoz az ügyészség.

60 ezer

Beszámoltunk arról, hogy a fideszes földbáró országgyűlési képviselőnek van egy 250 millió forintos bedőlt a kezességvállalása, és mielőtt nagyobb baja lett volna belőle, eladta nagy értékű újkígyósi rezidenciáját unokahúgának. Simonka György most tőle bérli vissza az ingatlant havi 60 ezer forintért.

Az ügyészség az RTL Klubnak megküldött válaszában azzal az indoklással utasította el az Együtt feljelentését, hogy az ügyet "szoros tárgyi és személyi összefüggés folytán" egy már folyamatban lévő költségvetési csalás bűntette miatti nyomozásban vizsgálják, vagyis valójában költségvetési csalás miatt nyomoznak Simonka ellen.

Az ügyészségnek segítségül szolgálhat, hogy ismerik Simonka munkahelyét, az viszont nehezíti a nyomozók munkáját, hogy a fideszes politikus nem sűrűn látogatja azt, s amikor bent van, akkor sem beszél sokat.

Emlékezetes, hogy alig egy hónapja utasította el a Fidesz másik országgyűlési képviselőjének, Mengyi "Voldemort" Rolandnak a panaszát a Legfőbb Ügyészség, így továbbra is fennáll a kormánypárti politikussal szemben a

"vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedést, bűnszövetségben és bűnsegédként elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás"

gyanúja.