Hozzájutott egy kis állami földhöz az államtitkár fitneszedző felesége

A terület idegenforgalmi célú beruházások célpontja lehet.

A napilap forrásai szerint a közeli hozzátartozó alig több mint 21 millió forintért jutott hozzá a Velencei-tó közeli birtokhoz, miközben a szomszédos településen majdnem ötször ennyiért: három millió forint/hektár áron lelt gazdára a meghirdetett állami föld. Az L. Simon családjához került új birtok jelenleg szántóként és legelőként van nyilvántartva.

A nadapi önkormányzat szerint azonban a déli lejtésű terület rendkívül szép fekvése, a Velencei-tóra néző panorámája, az M7-es autópályához (2 km) és Budapesthez (44 km) való közelsége miatt idegenforgalmi célú beruházások célpontja lehet. A napilap szerint az önkormányzat maga is tárgyalt befektetőkkel, felmerült a szállodaépítés és a termálfürdő létesítésének a lehetősége is, a helyhatóság tervei állítólag azért nem valósultak meg, mert elrettentek az állami bürokráciától. Az államtitkár felesége azonban, ha elakad a hivatali aktatologatásban könnyen kérhet szakmai segítséget férjétől. A politikus családja a helyi idegenforgalomban már jelentős tapasztalatokat szerezett,  tulajdonukban van az országos hírű Simon-panzió Gárdonyban.

"L. Simon László államtitkár úr felesége nem tekinthető közszereplőnek, üzleti ügyeiről nem köteles a nyilvánosságot tájékoztatni. Ugyanakkor semmi sem zárja ki, hogy egy politikus házastársa is részt vegyen a földárveréseken, főleg, ha az adott térségben él és gazdálkodik" – felelt a lap kérdésére az államtitkár sajtóosztálya. A napilap szerint egyébként L. Simon felesége nem csak gazdálkodik, máskülönben fitneszedzőként dolgozik. L. Simon László cégein keresztül nyolcvanhektárnyi területet birtokolhat a környéken, Blikk számításai szerint, a 2010-es kormányváltás óta 160 millió forintnyi állami és uniós támogatást szereztek meg.