Hűha! A vizes vb keretéből újul meg a Gyárfás-féle Nap TV-székház

Nem titok, hogy az üresen árválkodó, Angol utcai ingatlan jelenleg Gyárfás Tamás cégének tulajdona.

A Magyar Úszó Szövetség elnöke ezt az ingatlant adta most bérbe a jövő évi budapesti vizes vb előkészítésére létrehozott Bp2017 Nonprofit kft.-nek, március 9-től 2017. december 31-ig.

Gyárfás elmondta, hogy a cégnek azért kellett új iroda, mert eddig a Margitszigeten, a Sportuszoda épületében működött, de ott nem tudnák megfelelően elhelyezni az előkészületeket bonyolító 250 embert.

A Bp2017 Nkft. a teljes Angol utcai épületet, bútorokkal együtt havi 1 Ft+áfáért bérelheti, és jogában áll a „saját igénye szerint rendbe hoznia” – közölte Gyárfás Tamás.

„Tudomásom szerint azoknak a szobáknak a festése már megkezdődött, amelyeket mielőbb igénybe kíván venni”

– tudhattuk meg a remek hírt az aranyszívű sportmágustól.

Arról, hogy felmerült-e más ingatlan is irodaként, Gyárfás nem tud, mint a 444.hu-nak írta:

„Megítélésem szerint az ideális a margitszigeti egykori szikvízüzem lenne, de annak átalakítása, rendbehozatala a nekünk átadott szakértői vélemények alapján mintegy 10 hónapot venne igénybe, és még rendezni kellene a tulajdonviszonyokat is.”

Arra a kérdésre, hogy az összkormányzati koordinációs munkát felügyelő szervező bizottság társelnökeként volt-e beleszólása az Angol utcai helyszín kiválasztásába,  Gyárfás azt mondta:

„Csak az ajánlat szintjén volt. 1 forintért kértem, és jeleztem, hogy 2017. december 31-ig azt tesznek vele, amit akarnak. Részben sem adom ki másnak, nem értékesítem.”

Ebben az ingatlanban készült régen a magyar médiatörténelem elvásott állócsillaga, a Nap-kelte című tévéműsor, majd a csúf hanyatlást követően többen bérelték a stúdiót (külön-külön az irodákat), aztán Gyárfás úgy döntött, leszámol a múlttal, és inkább eladja a szebb napokat (Ha. Ha. Ha. Értik...? - a szerk.) látott épületet.

De láss csodát, hirtelen meggondolta magát a nagy filantróp, amikor lehetőség adódott rá, hogy az egyébként nem olcsó felújítási munkálatok ingyen elintézésével kissé följebb srófolja a volt tévészékház piaci értékét önzetlen felajánlásával segítse a magyar úszósportot és a vizes vb ügyét:

„Időközben merült fel az az igény, hogy a szervező bizottság apparátusának 250 fős munkalehetőséget kell találni. Ennek alapján született az ismertetett megállapodás.”

A Bp2017 Nkft. ügyvezető igazgatója amúgy teljesen véletlenül Gyárfás úr beosztottja: Szántó Éva, a Magyar Úszó Szövetség főtitkára.