Forma–1-re cserélte a MÁV-ot Tarlós István

Forma–1-re cserélte a MÁV-ot Tarlós István

A Hungaroring Sport Zrt. felügyelőbizottságában kapott elnöki tisztséget Tarlós István, Budapest volt főpolgármestere - írja a Hvg.hu. Korábban Tarlós a MÁV igazgatósági tagja volt, ahová még 2020-ban ült be.

A cikk szerint a mogyoródi Forma–1-es autóverseny-pályát üzemeltető cég éppen most vált gazdát, miután Palkovics László lemondása után a Technológiai és Ipari Minisztérium feladatait több tárca között osztották szét. A Hungaroring a frissen kinevezett energiaügyi miniszterhez, Lantos Csabához került.

A Hungaroringnél egyébként már októberben megszületett a döntés Tarlós István felügyelőbizottság elnöki posztjáról, ám a cégbírósági bejegyzése csak most történt meg. A lap hozzátette: a Hungaroring felügyelőbizottsági elnökének 2021-ben több mint 2 millió forint volt az éves díjazása.

A Telex korábban arról írt, azon a napon, amikor bejelentették, hogy Lázár János veszi át Palkovicstól a közlekedési területet, még egy lemondás kezdett el körözni a Technológiai és Ipari Minisztériumban és a MÁV-nál: Tarlós István lemondása a vasúti cég igazgatótanácsából. Budapest volt főpolgármestere családi okokkal indokolta a lemondást, ami december 31-i hatállyal lép életbe. A lemondás napfényre kerülésének napja Tarlós szerint teljesen véletlenül esett egybe a minisztériumi változásokkal, azzal, hogy Lázár Jánoshoz kerül a közlekedési terület; annál is inkább semmi köze hozzá, mondta, mert már korábban, november 3-án beadta azt.