Húvét hétfőn különösen nagy erőkkel vadásznak a rendőrök az ittas vezetőkre

Húvét hétfőn különösen nagy erőkkel vadásznak a rendőrök az ittas vezetőkre

Ha ittas vezetésen kapnak minket, nem csak a jogosítványunknak mondhatunk búcsút hosszabb időre, de komoly pénzbüntetéssel sújthatnak minket. A legrosszabb pedig, ha ittasan okozunk halálos balesetet.

„Hé te! Igen, te. Húsvétkor vagy iszol , vagy vezetsz , különben velünk gyűlik meg a bajod, világos?!” – írta a Somogy megyei rendőrség. Ezzel kívánták felhívni a figyelmet arra, hogy húsvétkor se - mint ahogy máskor se - vezessünk ittasan.

A húsvét és a tavaszi szünet a családlátogatások, a kirándulások időszaka. Ráadásul a napokban feljebb kúszik a hőmérő higanyszála és a szabadtéri programoknak kedvez az időjárás is.

Ezért az ország útjain a megszokottnál sűrűbb forgalomra, és jó eséllyel egyre több biciklisre és motorosra lehet számítani, ami nagyobb figyelmet, fokozott óvatosságot követel meg minden közlekedőtől – írta a Police.hu cikke. Hangsúlyozzák:

Le kell szögezni, hogy mindegy milyen gépjárművet vezetünk, az alkohol fogyasztása tilos!

Sajnos az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy évről évre egyre kevesebben ugyan, de még mindig vannak olyanok, akik figyelmen kívül hagyják az alkoholfogyasztás melletti gépjárművezetés tilalmát és veszélyeit – írják. Hozzáteszik: Ezzel mind maguk, mind mások életét és testi épségét veszélyeztetik. Húsvétkor se legyen senki könnyelmű és felelőtlen, mert életek múlhatnak rajta!

Ha vezet, ne igyon alkoholt, és ne üljön be olyan járművezető mellé, aki alkoholt fogyasztott!

Fontos továbbá, hogy senki se adja kölcsön a járművét olyan személynek, aki nem józan. Kiemelik, hogy a vendéglátók még csak ne is kínálják a sofőröket alkohollal.

(Címlapkép: Rendőrségi közúti ellenőrzés Debrecenben, a Monostorpályi úton 2023. június 16-án. MTI/Czeglédi Zsolt)