Lezárások és terelések lesznek szombat délután a fővárosban az I bike Budapest felvonulás miatt

Lezárások és terelések lesznek szombat délután a fővárosban az I bike Budapest felvonulás miatt

Ma, április 23-án, szombat délután tartják a fővárosban I bike Budapest kerékpáros felvonulást. Az esemény miatt több helyen is forgalomkorlátozásokra kell készülni -  írja a Budapesti Közlekedési Központ.

A legjelentősebb, hogy

a felvonulás idején várhatóan 15:00 és 17:00 között hosszabb időre korlátozzák a forgalmat az Erzsébet hídon és a Rákóczi úti tengelyen, a keresztirányú forgalmat pedig csak szakaszosan, néhány perces várakozásokkal engedik át, ezért aki teheti, kerülje el szombat délután a belvárost.

A BKK a kötöttpályás közlekedési eszközök, többek közt a 2-es és 2M, valamit a nagykörúti villamosokat, illetve a sűrítve közlekedő metrók használatát javasolja ügyfeleinek.

A felvonulás várhatóan 15:00-kor indul a Városligetből, majd a Damjanich utca – Rottenbiller utca – Rákóczi út – Kossuth Lajos utca – Szabad sajtó út – Erzsébet híd – Attila út – Apród utca – Lánchíd utca – Clark Ádám tér – Alagút – Alagút utca – Attila út – Dózsa György tér – Krisztina körút – Döbrentei tér – Erzsébet híd – Március 15. tér – pesti alsó rakpart – Népfürdő utca – Árpád hídi felhajtó – Árpád híd – Margitsziget központi út útvonalon ér a margitszigeti Nagyrétre.