Több megyét is sújtott a múlt éjjeli vihar

Több megyét is sújtott a múlt éjjeli vihar

Több helyen is fákat csavart ki, elektromos és távközlési vezetékeket rongált meg a viharos szél vasárnapról hétfőre virradó éjjel - hívta fel a figyelmet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatására hivatkozva az MTI. 

Mint kifejtik, vasárnap a késő esti óráktól riasztották a tűzoltókat viharkárokhoz elsősorban Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, valamint a fővárosban. A károk felszámolása még hétfőn hajnalban is zajlott.

A katasztrófavédelem egységeit főként útra, épületekre dőlt fák, leszakadt faágak eltávolításához riasztották, korábbi közlés szerint már vasárnap éjjel fél egyig mintegy harminc helyszínre kellett kivonulniuk a szakembereknek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfő estig általában napos idő lesz a jellemző országszerte, majd elsősorban az északkeleti megyékben képződhetnek ismét gomolyfelhők, ott délután néhol kialakulhat újabb zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél nagy területen lesz élénk. A hőmérséklet pedig kora délután 27 és 32, késő este 18 és 25 fok között várható.