Nagy nap ez a mai (2.) - A Fidesz a parlamentben hatodszor szavazta le betelepítést tiltó módosítót

Az idővonal sohasem hazudik - mutatjuk mikor mondott nemet a Fidesz.

Mint ismert, az Orbán Viktor által jegyzett Alkotmány-módosítást a Jobbik mindössze egyetlen mondattal egészítette ki: ellenszolgáltatásért cserében se lehessen engedni idegen népesség betelepítését hazánk területére.

Ezt a kikötést még akkor sem támogatta a kormányoldal, amikor bejelentette, hogy fiatalkorú bevándorlókat befogadna hazánk, vagy amikor a kabinet elvesztette a kvótapert.

A Jobbik alkotmányba foglalná, hogy egy kormány se vezethesse vissza a letelepedési kötvényeket

Staudt Gábor a Jobbik országgyűlési képviselője hétfőn a parlament ülésén elmondta, hogy pártja ismét benyújtotta alkotmánymódosító javaslatát, ami a szegény migránsok mellett a gazdag migránsok Magyarországon való letelepedését is kizárná. Emellett egy olyan kiegészítést tettek a korábban már több alkalommal benyújtott javaslathoz, ami megakadályozná, hogy a jövőben bármely kormány visszaállíthassa a jelenleg felfüggesztés alatt álló letelepedési kötvények kibocsátásának lehetőségét.

Idővonalon mutatjuk, hogyan védte meg a kormányoldal Rogán Antal köreihez kapcsolható százmilliárdos üzletet. (Teljes képernyőn ITT.)