Jobbik: a Fidesszel azonnal elszalad a ló, ha közpénzt szimatolna

Kormánypárti államtitkár veje terpeszkedik egy lovas oktatási intézményben.

Szerdán a hvg.hu írta meg, hogy a fideszes államtitkár, Czerván György veje, ifjabb Galbács Ferenc egyedül használ egy tápiószentmártoni lovardát, amit azonban a pályázat szerint elvileg oktatási célra, gyerekeknek újítottak fel 45 millió forintnyi uniós pénzből.

Bozsik szerint nem egyszerűen a közvilágítást lopták el, vagy egy stadiont építettek, és lopták el a beruházás nagy részét, hanem egy egész oktatási intézményt, amelyre azonban nagy szükség lenne. Fideszes körök Bozsikot éppen azért próbálták korábban sportszakemberként teljesen ellehetetleníteni, és sarokba szorítani, mert kritizálta azt, hogy miként újították fel Mészáros Lőrincék a Lipicai Lovasközpont-beruházás keretében 1,9 milliárdért a szilvásváradi fedeles lovardát. (Az Alfahír kétszer is készített interjút Bozsikkal: ITT és ITT olvashatja őket.)

A jobbikos képviselőjelöltté vált Bozsik elmondta: jelenleg csak az igazgatók, az államtitkárok, illetve kormányközeli vejek, szeretők és barátok használatát szolgálja a tápiószentmártoni lovarda.

Az N1TV a helyszínen járt, illetve megpróbálta Czerván Györgyöt reagáltatni egy tápióbicskei rendezvényen. Az államtitkár viszont nem akart nyilatkozni, mert állítása szerint „sorosbérencekkel” nem foglalkozik.

A fideszes államtitkár szerint itt volt az ideje feljelenteni a vejét

Tegnap számoltunk be róla, hogy Czerván György fideszes államtitkár-képviselő veje használja azt a tápiószentmártoni lovas központot, amit oktatási célból 45 millió forintnyi adófizetői pénzből építettek. Az Felderítő stábja ellátogatott a helyszínre, hogy kiderítse hogy lett az oktatási lovas központból magáncélra használt hely. Igaz, Bödőcs óta tudjuk tudjuk, hogy "a közpénz az új saját".