Ifjabb Bozsik József: nap mint nap az emberekért kívánok dolgozni a Parlamentben

A jobbikos jelölt szerint rengeteg probléma vár a megoldásra a nagykátai térségben.

Alig három hónapja csöppent a politikába, mint a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje, a kireszavazzunk.hu oldal felmérése szerint azonban máris egyértelműen Ön a legesélyesebb ellenzéki kihívó. Minek köszönhető ez?

Valójában pontosan egy évvel ezelőtt kerültem a politika rivaldafényébe, amikor szakmai kritikát fogalmaztam meg egy kormányberuházással kapcsolatban. A Fidesz pedig nem tűri az ilyesfajta kritikát, még ha építőjellegű is.

Megpróbáltak félreállítani, és mint látható, ez nem igazán sikerült.

Teljesen nyilvánvaló, hogy a Jobbik az egyetlen kormányváltó erő, én pedig ugyanúgy, mint a sportban, győzni szeretnék. Ez adja úgy gondolom az esélyeim felét, a másikat pedig az, hogy én itt születtem, itt nőttem fel, és itt is kívánom leélni az életemet, ebben a választókerületben.

Melyek a választókerületének a legnagyobb problémái és hiányosságai?

Olyan emberrel még nem találkoztam, aki itt ne a problémákról beszélne. Rengeteg lakossági és utcafórumot tartottunk, özönlenek a megoldásra váró gondolatok. A Jobbik teljes vezetősége: Vona Gábor, Dúró Dóra, Toroczkai László és Balczó Zoltán is ellátogatott hozzánk. Ők is szembesültek azzal, hogy miért emlegetnek minket „Pest megye Borsodjaként”.

Az utak állapota katasztrófa, munkahelyek nincsenek, a fiatalok elmentek, az oktatás, és az egészségügy helyzete tarthatatlan.

Czerván György húsz éve országgyűlési képviselő, a pártja nyolc éve van kormányon, ő maga pedig nyolc éve államtitkár. Egyetlen korábbi ígéretét sem tartotta be. Annyi probléma van, hogy ha én százszor többet fogok tenni a választókerületért, az is kevés lesz. De egyet megígérhetek, nap mint nap az itt élő emberekért fogok képviselőként dolgozni.

Mit tud ígérni a választóknak egy úgymond „új fiú” a politikában?

Véghezvisszük a Jobbik programját, a korábbi újságjaimban, szórólapjaimban vállalt fejlesztéseket. Valódi szakmai kormányzás lesz, valódi országgyűlési képviselővel, aki az emberekért dolgozik, nem uralkodik és nem használja ki őket.

Ifjabb Bozsik József: Czerván György hívását vártam, de Vona Gábor keresett meg

Tavaly januárban az N1TV Felderítő című műsora utánajárt, hogyan újították fel Mészáros Lőrincék a Lipicai Lovasközpont-beruházás keretében 1,9 milliárdért a szilvásváradi fedeles lovardát. Az online televíziónak nyilatkozott és a rossz kivitelezés ellen emelt szót ifjabb Bozsik József egyes- és pónifogathajtó szövetségi kapitány, a fiatal lovasok tehetségkutató Talent programjának vezetője.

Nem hallani, hogy a választókerületében visszalépnének az Ön javára a többi párt ellenzéki jelöltjei. Mivel buzdítaná az ellenzéki szavazókat, hogy Ön mellett tegyék le a voksukat?

Számomra is döbbenetes, de az MSZP-Párbeszéd egyetlen olyan jelöltet sem talált, aki itt élne, ismerné a választókerület valós problémáit. Összesen tizenkilenc egyéni jelölt van. Közölük hatot személyesen is ismerek, tizenhármat viszont még hírből sem. Eljutottunk oda, hogy az egész országban, így a választási rendszerbe is kódolva van a csalás és a korrupció.

Abban bízom, hogy a szavazóink okosak, és látják ezeket az egyértelmű tényeket.

Az országos politikában egyre fenyegetőbb a hangvétel. Orbán Viktor lényegében belengette március 15-én, hogy ha nyernek a választásokon, akkor leszámolnak az ellenzékkel. Mennyire tapasztalható a térségben ez a fideszes politikai mentalitás?

A Fidesz egy olyan pártrendszert épített ki, hogy lassan diktatúrában érzik magukat az emberek, és félnek. A fiatalok elmenekülnek, az időseket megtévesztik, a fideszes politikusok családjai pedig milliárdossá válnak. Ilyen elnyomásban a magyar nép sosem tudott sokáig élni. Vagy fellázadt ez ellen, vagy szép lassan maga a rendszer bukott meg. Azt tudom javasolni az embereknek, hogy válasszanak egy harmadik utat: menjenek el szavazni április 8-án. Adjanak esélyt egy szebb jövőnek.