Igen, iskolakezdésre megint feltúrják Budát

Az augusztus 28-ától várhatóan október közepéig zajló építési ütemben az Alkotás utcában, a Budaörsi úton és a Villányi úton elhelyezkedő villamosmegállóhelyek peronjait építik át. Az új CAF villamosok beszerzéséhez kapcsolódik emellett azok járműkarbantartó üzeme, a Budafoki kocsiszín átalakítása, amely jelenleg is zajlik, és várhatóan 2017 áprilisáig tart.
[fb_pages_codes:budapest]
Az új megállóhelyi peronok – igazodva az új villamosok padlómagasságához és hosszúságához – egységesen 26 centiméter magasak és legalább 36 méter hosszúak lesznek. A megállók átépítésével egy időben praktikusan egyéb kapcsolódó, kiegészítő munkákat is elvégeznek:

Egyes peronok környezetében megnövelik a zöldfelületet, valamint új esőbeállót, padokat, szemetest helyeznek el. Az érintett villamosvonal-szakaszok egy részén – összehangolva a peronépítéssel – elvégzik a szükséges vágány-, valamint felsővezeték-karbantartási, illetve a villamosok üzembiztonságát fokozó földkábel-építési munkákat is.
   
Az Albertfalva kitérő megállóhely közelében elbontják a használaton kívüli végállomást, átépítik a vágányokat, új kitérőt építenek.
   
A villamosmegállók kényelmesebb megközelítése érdekében több helyszínen a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek átépülnek. A Déli pályaudvar megállóhelynél az akadálymentes megközelítés érdekében új gyalogos-átkelőhelyet létesítenek.
   
Felújítják a Fehérvári utat a Lecke utca és a Csurgói út közötti szakaszon.

A fejlesztés által a budai fonódó villamoshálózat déli szakaszán, a Fehérvári úton és a Bartók Béla úton valamennyi villamosmegállóhely-peron átépül, emellett a BKV felújította a leromlott műszaki állapotú Bartók Béla úti villamospálya Móricz Zsigmond körtér – Szent Gellért tér közötti szakaszát is. A Budafok kocsiszín felújításához kapcsolódóan is vágányépítést végeznek.