Így vegzálták a román rendőrök a Székely Szabadság Napjára igyekvőket

Olvasónk írta meg nekünk, hogy hogyan vegzálták, amikor többen Kolozsvárról igyekeztek Marosvásárhelyre, a Székely Szabadság Napjára. 

"Tegnap Marosvásárhelyen jártunk az ottani megemlékezésen. Kalandos utunk volt, már 50 km-re Marosvásárhelytől igazoltattak, pedig városközi járattal utaztunk. A város határában a rohamrendőrség 40 alkalmazottja várt minket, következett a busz átvizsgálása és a motozás. Mindeközben olyan kérdéseket tettek fel, hogy mit keresünk Marosvásárhelyen. Erre a következő volt a válaszom: turistaként sétálunk egyet és élvezzük a napsütést.
 
A városban teljes készültség volt, mintha szükségállapot lett volna, mindenhol rohamrendőrök és rabszállító autók. A buszpályaudvaron érkezésünkkor ott volt egy rendőrségi jármű is. A megemlékezés után a rendőrség végigkísérte a csoportunkat a városon egészen a buszpályaudvarig. Becslésem szerint kb. 1000 rendőrt mozgósítottak erre az akcióra, mert mások is mondták, hogy a város többi bejáratánál is komoly rendőri mozgolódás volt.
 
Félnek a földbitorlók, mert tudják, hogy ez a föld nem az övék, de fordul még a kocka..."