Gratulálhatunk, ilyen is van! A Balatontól Budapestig üldözték a kerékpártolvajokat, el is fogták őket

Gratulálhatunk, ilyen is van! A Balatontól Budapestig üldözték a kerékpártolvajokat, el is fogták őket

Egy férfi, aki nem legyintett, amikor kirabolták. Nem mondta azt, hogy „ezzel úgysem foglalkozik a rendőrség” és a balatoni rendőrök, akik olyan nyomozást indítottak, ami a Balatontól Ausztriáig, Siófoktól Budapestig üldözte a kerékpártolvajok nyomait. A kivétel erősíti a szabályt- mondhatja a szkeptikus olvasó.

A bejelentés, amely elindította a nyomozást

Egy budapesti férfi balatoni nyaralójából két kerékpárt loptak el, összesen mintegy félmillió forint értékben. A férfi az esetet nem hagyta annyiban, nem legyintett rá, hanem jelentette a lopást a rendőrségnek. A nyaraló tulajdonosa talán maga sem hitte, hogy bejelentésének milyen nagy jelentősége lesz, de úgy döntött, hogy nem adja fel.

Siófoktól Ausztriáig

A balatonalmádi rendőrök azonnal nyomozásba kezdtek, és még határon túlig is kiterjesztették a vizsgálatokat. Ezzel párhuzamosan Siófokon is hasonló esetek történtek, ahol társasházak tárolóiból kerékpárokat loptak el, gyakran lakatokat levágva. A rendőrök gyorsan gyanút fogtak, hogy ugyanazok a tolvajok állhatnak a háttérben, és összehangolt működéssel elkezdték felderíteni a bűnbandát.

Elfogták a tolvajokat és az orgazdát is

A rendőrség látókörébe került az egyik tolvaj, egy 33 éves nő, akit Siófokon értek tetten, amikor éppen egy társasház garázsából próbált elhajtani egy járművel, amely tele volt lopott értékekkel. Később a nyomozók az esetet követően gyorsan azonosítottak még egy tolvajt egy 41 éves férfit és egy a orgazdát, akire már a fővárosban csaptak le, és az otthonában fogták el.

A kiterjedt bűnhálózat: 300 lopott kerékpárt találtak

A budapesti orgazda bérelt házában tartott kutatás során a rendőrség mintegy 300 lopott kerékpárt talált, amelyek összértéke több millió forintra becsülhető. Az azonosított kerékpárok egy részét a rendőrök visszaadták a tulajdonosaiknak, míg a többi bicikli és azok jogos tulajdonosainak felderítése jelenleg is zajlik.

Nemzetközi nyomozás: osztrák kerékpárok nyomában

Az eljárás során felmerült a gyanú, hogy az orgazdától lefoglalt kerékpárok egy része Ausztriából származik. A magyar és az osztrák rendőrök együttműködésével az osztrák hatóságok további 39, Ausztriából ellopott nagy értékű kerékpárt azonosítottak.

Újabb elfogás

A rendőrség nyomozása itt nem állt meg, és később egy újabb, a bandához tartozó kerékpártolvajt fogtak el.

Forrás: police.hu