Gyönyörű fényezést kapott Fernando Alonso első Indy-autója

A kétszeres Formula-1-es világbajnok élete első IndyCar köreit teljesíti.

A spanyol világbajnok Dallara-Hondája az Andretti Autosport égisze alatt versenyzik, közös projektben a McLaren-Hondával. Be is mutatták a teljesen narancssárga autót.

Ez a szín hagyományosan a McLarené, 1976-ban Johnny Rutherford is hasonlóval győzött Indianapolisban.

Alonso nem csaphatott rögtön a lovak közé, először Marco Andretti, a csapatfőnök Michael Andretti fia járatta be az Indy-gépet az oválon.

Itt a leleplező videó is.

IndyCar Series

McLaren is BACK at Indianapolis Motor Speedway! Get your exclusive first look at the new #Indy500 #McLarenIndy livery here! #INDYCAR #AlonsoRunsIndy

A Formula-1 kétszeres világbajnoka 17 óra előtt néhány perccel gördült ki először a boxutcából, 208-209 mérföld/órás átlagsebességű köröket teljesítve. Ez később felment 219 fölé is, tavaly 230 volt elég az első rajthelyhez.

A spanyolnak eddig tetszik a móka, de elmondása szerint most még az autó vezeti őt, szóval csak ezután jön majd az igazán kemény munka.

Alonso május 14-én még Spanyolországban versenyez a Formula-1 mezőnyével, aztán május 15-én már elkezdi a kvalifikációt az Indy 500-ra, amit május 28-án rendeznek.

Alább pedig élőben a teszt.

IndyCar Series

WATCH LIVE: Fernando Alonso tests with McLaren/Andretti Autosport at Indianapolis Motor Speedway for the first time! #INDYCAR #Indy500

(képek forrása: Formula)