5,8 millióért budai ingatlan? Csak egy kis ismeretség kell

Az önkormányzat kisegítette az V. kerületi jegyzőt a lakásvásárlásnál.

Sélley Zoltán, az V. kerületi önkormányzat jegyzője lakástulajdonos Mártonhegyen, ahol 2006-ban egy önkormányzati többségi tulajdonban lévő társasház emeleti lakását vásárolta meg - írja a Népszava.

Pár év múlva kicsinek tűnt a lakás, így egy kis turpissággal az önkormányzat a padlásteret az alapító okirat módosításával önálló albetétté alakította, hogy Sélley azt megvásárolhassa, így a háromszorosára, 149 négyzetméteresre növelve a lakás méretét.

Ebben a legszebb az, hogy Sélley kisebbségi tulajdonosként eladója is lett a tetőtérnek, amit meg akart venni. A budai övezetben így is jutányos, 10 milliós vételárból ezért még vissza is kapott 2,9 millió forintot.

Az önkormányzat részéről 2013-ban Pokorni Zoltán fideszes polgármester írta alá az adás-vételi szerződést, aki nem talált az ügyletben semmi kivetnivalót. Ráadásul még 1,2 millió forinttal ki is segítette a XII. kerületi önkormányzat a tetőtér felújítását. Arra hivatkozva, hogy a tetőszerkezet életveszélyessé vált, teljes felújítást végeztek, aminek egy részét, 1,2 millió forintot az önkormányzat fizetett ki.

Így valójában az V. kerületi jegyzőnek csupán 5,8 milliójába került, hogy háromszorosára növelje budai ingatlanját.

Mindezek mellett Sélley az adásvételi szerződésben vállalt kötelezettségeit vagy egyáltalán nem, vagy csak több felszólítás után teljesítette.

Dehát haveroknak ezt is lehet.