Ingyen ebéd közel hatszáz tiszavasvári gyermeknek

A jobbikos városvezetés újabb komoly eredményt tud felmutatni Tiszavasváriban.

Az év közben iskolai menzákon ebédelő kicsiknek így a nyári szünetben sem kell nélkülözniük a rendszeres, tápláló, meleg ételt.
 
Mindig boldog vagyok, ha pályázati forráshoz jutunk, de most, hogy nehéz sorsú gyermekeken segíthetünk, még nagyobb az öröm. Városunkban sajnos sok olyan kisdiák él, akiknek év közben csak az iskolai menza biztosítja a rendszeres, tápláló ételt. A 13.712.160 forintos támogatásnak hála, iskolakezdésig majdnem hatszáz gyermek asztalára kerül meleg és egészséges ebéd a Közétkeztetési Kft.-nk konyhájáról – mondta dr. Fülöp Erik, a település jobbikos polgármestere.
 
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Gyermekszegénység elleni program keretében nyári étkeztetés biztosítása támogatására elnevezésű projekt révén az önkormányzat 13.712.160 forintot igényelt, s a döntés értelmében 100 százalékos támogatásban részesült. Ebből az összegből 588 nehéz körülmények között élő, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő iskoláskorúnak tudnak napi egyszeri, meleg ételt biztosítani, június 16. és augusztus 28. között. (Az óvodás korúakat jelen pályázat nem érinti ugyan, de az önkormányzat őket is kedvezményes árú étkeztetéssel segíti.)
 
A városban egyébként mintegy kétezer nehéz körülmények között élő lakost tartanak nyilván, egy részük több gyermeket is nevel. A mostani program során elsőként a rászoruló, nagycsaládosokat segíti majd az önkormányzat.
Az igényelt támogatás pontos összege: 13.712.160. forint
 
A támogatás mértéke: 100 százalék
 
Az ellátott gyermekek száma: 588 fő
 
A projekt időtartama: 2015. június 16. - augusztus 28.