Csak a Fidesz szavazói szerint halad jó irányba az ország

Általános az elégedetlenség az Orbán-kormánnyal szemben.

A Fidesz szavazóinak 70 százaléka elégedett és csupán 9 százalék vélekedik kifejezetten negatívan az ország mostani helyzetéről.

Az Orbán-kormányt a DK-sok utasítják el a legjobban, a Demokratikus koalíció szavazótáborában alig találni olyat, aki pozitívan vélekedne a miniszterelnökről és kormányáról

A Jobbiknál megengedőbbek a kormánnyal szemben, de még így is szavazóik 55 százaléka gondolja úgy, hogy elégedetlen és mindössze 6 százalék az elégedettek aránya.

Pártpreferenciától függetlenül az emberek többsége úgy érzi, hogy az ország stagnál. Így véli a Jobbik szavazóinak fele, az MSZP szimpatizánsainak 44 százaléka, a bizonytalanok 45 százaléka, de még a kormánypártokat támogatók 38 százaléka is.

A felmérés szerint a lakosság 29 százaléka látja úgy, hogy hazánkban jó irányba haladnak a dolgok, 22 százalék szerint az EU-ban is.

A felmérés készítői megjegyezték, hogy a kormány tevékenységének bírálata nem garancia arra, hogy 2018-ban kormányváltás lesz. Megfelelő alternatíva hiányában az általános elégedetlenséget nem lehet protest szavazatokra váltani - írja a Magyar Nemzet.