Irigylésre méltó optimizmus: Orbán Viktor szerint "mennek előre az egészségügyben"

Irigylésre méltó optimizmus: Orbán Viktor szerint "mennek előre az egészségügyben"

Az eddigiektől eltérően a kormányfő válaszolt néhány újságírói kérdésre Kötcsén. Szerinte az egészségügyben fejlődés tapasztalható, hazánk gazdasági növekedése pedig az első három közt van Európában.

Nem megszokott módon Orbán Viktor válaszolt a sajtó képviselőinek a Kötcsei találkozó előtt. Az egészségügy állapotával kapcsolatban a Telex beszámolója szerint a miniszterelnök azt mondta, hogy nyolcezer orvossal többen dolgoznak ma Magyarországon, mint 2010-ben.

„Megemeltük a béreket. A klimatizált helyiségeknek a száma minden évben nő. Tehát minden évben megyünk előre az egészségügyben is. Természetesen nem értünk a munka végére”

– közölte a másfél évtizede megszakítás nélkül regnáló miniszterelnök.

Bese Gergő dunavecsei plébános botránya miatti felfüggesztéséről – aki korábban a kormányfő hivatalát, a Karmelitát is megáldotta és aki sajtóértesülések szerint melegpartikra járhatott – azt mondta, hogy „az egyházi személyek ügyei az egyházakhoz tartoznak”.

Orbán Viktor beszélt a Ferihegyi reptér visszavásárlásáról és a Vodafone magyarországi leányvállalatának megvásárlásáról is. Ezeket történelmi lépésnek nevezte, szerinte fontos, hogy Magyarországnak legyen magyar kézben lévő, nemzetközi erejű infokommunikációs és telekommunikációs cége.

A Fidesz feje hozzátette, az új világgazdasági helyzethez alkalmazkodni kell, szerinte a legfontosabb belpolitikai kérdés ma az, hogy a magyar gazdaság tud-e alkalmazkodni a megváltozott világgazdasági környezethez. A portál kérdésére azt mondta, a magyar gazdaság tényleges gazdasági növekedése az első háromban van Európában.

„Én ezzel nem vagyok elégedett, akkor leszek elégedett, ha az első lesz. De lehet első a következő évben. 3-5 százalék körüli növekedést szeretnénk kipréselni vagy kiszuszakolni valahogy a magyar gazdaságból. Ez nem lehetetlen a következő évben”

– ígérte az irigylésre méltó optimizmust mutató kormányfő.

(Címlapkép: Orbán Viktor - Facebook)