Letartóztatták az osztálytársát folyamatosan bántalmazó 14 éves fiút

Letartóztatták az osztálytársát folyamatosan bántalmazó 14 éves fiút

Hónapokon keresztül módszeresen zaklatta és terrorizálta 12 éves osztálytársát az a 14 éves fiú, akit a Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa nyomán, a bíróság most letartóztatott. A végzés végleges, a kényszerintézkedést javítóintézetben kell végrehajtani.

A részletekről a Nógrád megyei főügyész tájékoztatott. Bóna Gyula főügyész elmondta, a 14 éves fiú idén szeptember és november között egy Nógrád megyei általános iskolában rendszeresen bántalmazta és megalázta egyik osztálytársát.

Az osztályteremben, az iskola folyosóján és az öltözőben is fenyegette a kisfiút, hogy megveri, megöli, naponta megpofozta, karját és hasát ököllel ütlegelte, sípcsontját rugdosta, tollal és ceruzával szurkálta a nyakát. Egyik alkalommal arra kérte a terrorizált gyereket, adja neki a márkás pulóverét, majd napokig azzal fenyegette, hogy ha nem kapja meg, akkor meg fogja verni vagy megöli. A fiú végül a pulóvert bevitte a zsarolónak, aki azonban ekkor már nem azt, hanem a sértett által aznap viselt felsőt követelte. A gyanúsított egy másik alkalommal berángatta a gyereket a mosdóba, ahol többször megpofozta és erősen sípcsonton rúgta.

A letartóztatott fiú zaklatás, garázdaság és könnyű testi sértés vétségével, valamint zsarolás és személyi szabadság megsértése bűntettével gyanúsítható - közölte Bóna Gyula főügyész.