Egy édesanya falhoz lökött egy iskolaőrt, felfüggesztett börtönt kapott érte

Egy édesanya falhoz lökött egy iskolaőrt, felfüggesztett börtönt kapott érte

A Balassagyarmati Járásbíróság elítélte azt a 43 éves édesanyát, aki egy Nógrád megyei általános iskola női iskolaőrét támadta meg - írja az ügyészség honlapja. 

A közlemény szerint a vádlott tavaly október 22-én gyermekéért ment az iskolába, ahol észlelte, hogy a lánya napközben elesett, és a térdén valamint a fején könnyebben megsérült. Emiatt beszélni akart az igazgatóval és a tanárokkal is, mivel azonban szülők az iskola épületébe nem léphetnek be, az egyenruhában lévő iskolaőr arra kérte, hogy távozzon.

A nő többszöri felszólításra sem hagyta el az épületet, ehelyett a tanulók és az iskola dolgozói előtt útszéli hangnemben

szidalmazni kezdte az – ugyancsak nő – iskolaőrt, majd a falnak lökte őt.

A szolgálatot teljesítő iskolaőr közfeladatot ellátó személynek minősül, ezért a Balassagyarmati Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és becsületsértés vétségével vádolta meg az elkövetőt.

A Balassagyarmati Járásbíróság a vádiratban foglaltakkal minden tekintetben egyetértett, és a vádlottat 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását, figyelemmel a nő büntetlen előéletére és megbánó magatartására, 2 év 6 hónapra felfüggesztette. A döntés jogerős.

A büntetés végrehajtásának felfüggesztésekor a bíróság a kiszabott büntetés azonnali végrehajtásától meghatározott ideig eltekint: ha ezen idő alatt az elítélt törvénytisztelő életmódot folytat, a bíróság a próbaidő leteltét követően a büntetést kitöltöttnek tekinti, így az elkövető saját jövőbeli viselkedésétől függ, hogy ténylegesen börtönbe kell-e vonulnia. Ha a próbaidő alatt újabb szándékos bűncselekményt követ el, a felfüggesztett büntetést az új büntetéssel együtt végre kell hajtan - olvasható a közleményben.