Isten szólt a Fülöp-szigeteki elnöknek, hogy ne káromkodjon

"Néztem az eget idefelé jövet. Egy hang azt mondta, hogy ha nem hagyod abba, a földre taszítom ezt a repülőgépet" - mesélte Rodrigo Duterte elnök csütörtök este Manilában a sajtó képviselői előtt, miután hazarepült Japánból. Megkérdezte, hogy ki beszél, és természetesen Isten volt az, mesélte. Ő pedig megígérte neki, hogy többet nem beszél durván és nem szitkozódik.
 
Duterte egyik kedvenc szavajárása a "putang ina", amely filippínó nyelven kurafit jelent. Ezt a jelzőt használta már Barack Obama amerikai elnökre, Philip Goldbergre, az Egyesült Államok Fülöp-szigeteki nagykövetére, sőt Ferenc pápára is. Duterte ezenkívül számtalanszor a "pokolba" küldte és "képmutatónak" nevezte Washingtont, amiért bírálni merte az általa meghirdetett és már több ezer halálos áldozatot követelő drogháborút. Volt, hogy Obamát elküldte a kurva anyjába.
 
A Fülöp-szigeteki államfő nemrég az Európai Unió ellen is kifakadt, amely szerinte a "tisztítótűzre" való, az ENSZ-t pedig "haszontalan" szervezetnek minősítette.