Izrael irodát nyit a NATO brüsszeli központjában

Ez "fontos lépés" lehet az ország számára a NATO-tagság felé. Jordánia és Bahrein is irodát nyitott.

A lap szerint Jeruzsálem kedd este újabb fontos lépést tett a NATO-tagság felé, amikor a nemzetközi védelmi szervezet bejelentette, hogy engedélyezték Izraelnek a NATO brüsszeli központjában egy iroda megnyitását, amelynek célja az ország csatlakozási folyamatának előmozdítása.
   
Izrael először 1995-ben hajtott végre közös hadgyakorlatot az észak-atlanti szövetség tagországaival, amelyek kötelezettséget vállaltak egymás megsegítésére ellenük indított katonai támadás esetén.
   
"Üdvözlöm a NATO bejelentését. Ez egy Izrael biztonságát segítő fontos lépés" - írta Benjámin Netanjahu miniszterelnök közleményében. "További tanújele Izrael státuszának, és számos tényező velünk való biztonsági együttműködési szándékának" - tette hozzá az izraeli kormányfő.
   
Jeruzsálem emlékeztetett rá, hogy a bejelentést hosszas izraeli diplomáciai erőfeszítés előzte meg, amelyet az Egyesült Államok, Kanada, Németország és további európai országok segítettek. 
   
Izraellel egy időben Jordánia és Bahrein, két mérsékelt arab állam is hasonló kedvezményben részesült, hogy segítségükkel az arab világban a mérsékelt államok szerepét erősítsék a szélsőségesekkel szemben. A térség geopolitikai helyzete, a dzsihadista terror fenyegetése kétségtelenül növeli a lépés jelentőségét - vélekedik az izraeli lap.