Jakab Péter lemondott a Jobbik elnöki tisztségéről, frakcióvezetőként folytatja

Jakab Péter lemondott a Jobbik elnöki tisztségéről, frakcióvezetőként folytatja

Lemondott a Jobbik elnöki tisztségéről Jakab Péter, ezt Facebook oldalán jelentette be. A magyar néppárt Országos Választmánya 19 órakor kezdte meg az ülését, a Jobbik elnökének döntése ezután született meg néhány perccel.

Mint Jakab a posztjában írja, "a Jobbik tagsága több mint 70 százalékos többséggel választott meg a párt elnökének május 7-én. Hiába. Mára világossá vált, hogy az új elnökség nem kívánja a tagság útját járni, a szükséges döntések meghozatalához nem biztosítják számomra a többséget, vagyis kivették a kezemből a Jobbik irányítását. Ahhoz, hogy a mozgalom tovább tudjon működni, olyan elnökre van szükség, akivel az elnökség együtt tud dolgozni".

Velem nem tud, ezért a mai nappal lemondok a Jobbik elnöki tisztségéről. A Fidesszel bármikor megküzdök, de a Jobbikkal nem harcolok

- emelte ki.

Jakab Péter megköszönte a tagság kitartó bizalmát, az elnökségi tagok közül pedig Szabó Gábor, Z. Kárpát Dániel és Dr. Lukács László támogatását. Nem fogom elfelejteni - tette hozzá.

"Jobbikosok, ha szükség lesz rám, szóljatok! Munkámat a Jobbik frakcióvezetőjeként folytatom, az elnökségnek további jó munkát kívánok. Maradok a nép pártján!" - zárja bejegyzését.