Jakab Péter a 25 éven aluliak szja-mentességéről: ma elértük a célunkat, a mai nap számomra siker

Jakab Péter a 25 éven aluliak szja-mentességéről: ma elértük a célunkat, a mai nap számomra siker
"Akárhogy is, de a mai nap számomra siker"

- így reagált Jakab Péter Orbán Viktor miniszterelnök mai bejelentésére, miszerint legkésőbb 2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak.

A Jobbik elnöke ugyanis felidézte: pártja több mint egy éve küzd azért, hogy a fiatalokat mentesítsék a személyi jövedelemadó terhe alól,

"hiszen nehéz úgy elindulni az életben, hogy az ember kezdőként alig keres valamit, még abból is sokat adózik, és közben oldja meg a lakhatását és vállaljon gyermeket".

Ugyanakkor a Jobbik törekvéseit rendre lesöpörték az asztalról. Ebben a cikkünkben összeszedtük, hányszor és hogyan mondtak nemet a kormánypártok a fiatalokra:

Tavaly lesöpörte a kormány a Jobbik javaslatát, Orbán most mégis bejelentette a fiatalok adómentességét

Az Orbán-kormány évek óta keresi a tökéletes technikát a fiatal generáció megszólítására, ugyanis az elmúlt évek kutatásai szerint a Fidesz valamiért egyre kevésbé találja velük a közös hangot.

Az elmúlt időszakban tehát:

  • a Jobbik 2019-ben írásbeli kérdéssel bombázta a kormányt, követelve a fiatalok személyi jövedelemadójának az eltörlését, amire azt válaszolták, talán majd egyszer. Utána Jakab Péter szóvá tette napirend előtt a parlamentben, majd javaslatot nyújtott be arról, hogy a 29 év alattiaknak ne kelljen megfizetniük ezt az adót. 
  • A Gazdasági Bizottság fideszes többsége tavaly február 17-én vita nélkül leszavazta. Majd a Jobbik Ifjúsági Tagozatával indítottak kampányt SZJA-mentességet követelve. 

"Ma pedig elértük a célt. Orbán Viktor bejelentette, a 25 év alattiaknak nem kell jövedelemadót fizetniük"

- tette hozzá Jakab Péter.

"Mindig azt mondtam: azt se bánom, ha a Fidesz leszavazza a Jobbik javaslatát, és aztán benyújtja a sajátjaként, csak lépjünk előre. Tudom, csak a választás évében vezeti be mindezt a Fidesz, mert félti a hatalmát. Tudom, csak a 25 év alattiakra vonatkozik. Tudom, hogy a Jobbik javaslatát nyúlták le. De akkor is: ma egy kicsit léptünk előre, és ez a Jobbik sikere. Jövőre, amikor végre véget érhet az Orbán-rendszer, és felállhat az új nemzeti egységkormány, már nem kell éveket harcolnunk egy-egy fontos javaslatért. Na, az lesz a nagy előrelépés. Köszönöm mindenkinek, aki velünk harcolt a fiatalok szja-mentességért" - foglalta össze a Jobbik elnöke a pártja sikerét.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/XBhRlv7d1vQ.jpg?itok=6yFVMsit","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=XBhRlv7d1vQ&ab_channel=nemzeti1tv","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}