Jakab: az önző tolvaj Orbán ma elvett 6000 milliárdot a magyaroktól

Jakab: az önző tolvaj Orbán ma elvett 6000 milliárdot a magyaroktól

Kemény hangvételű Facebook-posztban reagált Jakab Péter, a Jobbik-elnöke az Európai Unió Bíróságának (EUB) mai ítéletére, mely kimondja, hogy megvonhatók az uniós források attól a tagállamtól, melynek jogállami helyzete nem biztosítja a pénzek hatékony és eredményes (azaz korrupciómentes) elköltését.

Hivatalos: Magyarország bukta a jogállamisági pert az EU bíróságán

Az EU Bírósága visszautasította a magyar és a lengyel kormány keresetét, és ezzel kimondta, hogy jogszerű az úgynevezett feltételességi mechanizmusról szóló rendelet. Azaz alkalmazható az Európai Unió Bírósága a jogállamisági mechanizmusról szóló kondicionalitási rendelet ügyében hozott ítélete szerint.

Az ellenzéki vezető így fogalmaz:

Önző tolvaj vagy, Orbán!

Úgy véli, a kormányfő tehet arról, hogy az EUB Magyarország ellen döntött, így nehézségekbe fog ütközni, annak a 6 ezer milliárd forintnak a kifizetése,

amit Brüsszel nekünk, magyaroknak tett félre, hogy rendezzük a béreket, a nyugdíjakat, az egészségügyet

– írja Jakab a közösségi médiában.

Emlékeztet, az EU egy feltételt szabott a kifizetésnek: „ne lopd el!”, majd a miniszterelnök szemére veti, hogy erre válaszul csak Soros, LMBTQ meg nemi átalakító műtétek ovisoknak érkezett.

Az Európai Unió Bírósága ma döntött: tolvajra nem bíznak közpénzt

– összegzi a döntést Jakab.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Az ellenzéki együttműködést tömörítő Egységben Magyarországért ugyancsak közleményben jelezte, a miniszterelnököt tartják felelősnek a pénzügyi bukásért.

Egységben Magyarországért: áprilisban már az uniós forrásokról is döntenek a választók

Az Európai Bíróság mai döntése után egyértelművé vált, hogy az Orbán-kormány antidemokratikus működése miatt mostantól minden egyes magyar állampolgárnak súlyos, konkrétan forintosítható árat kell majd fizetni - írja közleményében az Egységben Magyarországért szövetség. Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar és a lengyel kormány elbukta a pert az Európai Bizottsággal szemben, így az Európai Unió Bíróságának döntése mostantól az Uniónak joga lesz szankciókkal sújtani a jogállamisági normákat megsértő tagállamokat.