Már a lengyelek is kezdik megérteni, egészen mást mond Orbán Budapesten, mint Brüsszelben

„Egyéb elfoglaltságai” nem jön március 15-én a lengyel külügyminiszter-helyettes.

A Beata Szydlo vezette lengyel kormány képviselője március 14–15-én tartózkodott volna a magyar fővárosban, a nemzeti ünnep alkalmából rendezendő állami programokon is részt vett volna, emlékeztetett a Magyar Nemzet.

Ez már csak azért is kínos lehet, mert közben a rendkívül független polgárokból álló CÖF-COKA ismét meghívta a "lengyel barátainkat", hogy együtt hallgassák meg Orbán Viktor ünnepi beszédét. Még ha jönnek, ami a gyalázkodó kommentek alapján talán meg is kérdőjelezhető, mindenesetre a visegrádi országok legerősebb államával úgy néz ki sikerült össze rúgni a port.

„Szégyen, árulás": Ellepték a dühös lengyelek Orbán Viktor Facebook-oldalát

A magyar miniszterelnök Facebook-oldalát dühös lengyelek lepték azután, hogy bár a szövetségesnek mondott lengyel kormány azt kérte tőlünk, ne támogassuk Donald Tuskot az ET-elnökválasztáson, Orbán Viktor nem mert szembemenni az Európai Néppárttal. Mondjuk, ez a Fidesz esetében nem meglepő, hiszen bár szabadságharcolunk Brüsszellel szemben, azonban Orbán Viktor vezetésével a kormánypárt képviselői minden egyes alkalommal úgy szavaztak, ahogy azt az Európai Unió vezetői elvárták tőlük.

Sőt, ha az ideérkező lengyelek azt is megtudják, hogy az Orbán-kormány még a közép-kelet-európai országok számára kifejezetten fontos béruniót sem támogatja, akkor valóban elkophat a visegrádi vezér mítosza.