Feketébe öltözött csuklyások verték össze a volt görög pénzügyminisztert

Feketébe öltözött csuklyások verték össze a volt görög pénzügyminisztert

Csuklyás ismeretlenek megtámadták péntek éjjel Jannisz Varufakisz korábbi görög pénzügyminisztert Athénban, a volt politikusnak eltört az orra és kórházba került.

A baloldali közgazdászt, egykori kormánytagot egy étteremben szúrta ki egy nagyjából húszfős csoport, és heccelni kezdték. Amikor Varufakisz kiment hozzájuk az utcára, összeverték, miután a földre került, megrugdosták és ököllel betörték az orrát.

A 61 éves politikus nem sokkal a támadás után a Twitteren köszönte meg az embereknek az iránta tanúsított együttérzést, s egyúttal közölte, hogy szerinte nem szélsőbaloldaliak támadtak rá.

Nem anarchisták, baloldaliak, kommunisták vagy valamilyen mozgalom tagjai voltak. Felbérelt martalócoknak tűntek, és azzal a béna hazugsággal jöttek, hogy kiárusítottam az országot a trojkának

- tette hozzá, míg pártja, a Mera25 fasisztának nevezte a támadókat.

Varufakisz a görög adósságválság csúcspontján volt az ország pénzügyminisztere, a baloldali Alekszisz Ciprasz kormányában, amikor az ország pénzügyi stabilizálási programját az Európai Bizottság, az Európai Központi Bank és a Nemzetközi Valutaalap trojkája felügyelte. Jelenleg parlamenti képviselő.

(MTI)