Jó napja volt a magyar parasportnak

A PT5-ös mezőnyben, a látássérültek között Lengyel Zsófia (segítője: Wirth Eszter) az 5., Lévay Petra (PT4) a 7. helyen végzett. A férfiak mezőnyében Boronkay Péter a 8. helyet szerezte meg.
 
Az Eb hivatalos honlapja szerint Lengyel Zsófia az első számot, az úszást ötödikként fejezte be, és ezt a pozícióját végig megőrizte. Lévay Petra nyolcadik volt az úszás után, a kerékpározást hetedikként zárta, a futás során nagy versenyben volt a hatodik helyért, melynek elérésétől négy másodperc választotta el. 
 
Boronkay Péter az úszás után hetedik volt, a futást a tizedik helyről kezdte el, és remek teljesítménnyel - a mezőnyben az ötödik legjobb időt futva - nyolcadik lett.
 
Veres Amarilla kardban aranyérmes lett a Varsóban zajló paralimpiai kvalifikációs vívó Világkupa-versenyen, tőrben pedig az A kategóriában Krajnyák Zsuzsanna szerezte meg az első helyet Hajmási Éva előtt. A B kategóriában Dani Gyöngyi harmadikként zárt.
 
A Magyar Paralimpiai Bizottság szombati beszámolója szerint Krajnyák és Hajmási veretlenül zárta a selejtezőt, tehát egyetlen külföldi ellenfél sem tudta legyőzni őket a világbajnoki erősségű mezőnyben, amelyben mindenki ott volt, aki számít a kerekesszékes vívósportban.
 
A párbajtőrözőknél Mató Gyula a legjobb tizenhat közé jutásért búcsúzott, a riói paralimpián a legjobb tizenkét vívó vehet részt.