Jobbik a Pressman-tájékoztató után: "Az Amerikai Egyesült Államok is elfordul Orbán Viktor kormányától"

Jobbik a Pressman-tájékoztató után: "Az Amerikai Egyesült Államok is elfordul Orbán Viktor kormányától"

A kormány látványosan rossz szövetségeseként viselkedik mind a többi NATO-tagállamnak, mind az európai uniós államoknak - jelentette ki csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezető-helyettese, az Országgyűlés külügyi bizottságának alelnöke.

A David Pressman budapesti amerikai nagykövet előző napi sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva kiemelte: "nagyon komoly lépés", hogy az Egyesült Államok félszáz személy és intézmény között a budapesti "orosz kémbank" egyik magyar vezetőjét is szankciós listára tette.

Szerinte mindez azt mutatja, hogy "az Amerikai Egyesült Államok is elfordul Orbán Viktor kormányától", amely mára teljesen elszigetelődött.

Ennyire elszigetelődött hazánk Trianon előtt volt utoljára, és az is nemzeti tragédiához vezetett - jelentette ki Brenner Koloman, aki azt hangsúlyozta, Magyarországnak ki kell állnia euroatlanti szövetségesei mellett.

Az ukrajnai háborúra utalva az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, "ebben a világtörténeti konfliktusban hazánk nem állhat ismét a vesztesek oldalára, mint sajnos oly sokszor már a történelmünk során".

Igazságos békére van szüksége Európának és a világnak, ennek legelső lépése pedig az, hogy az orosz agresszor csapatait ki kell vonni Ukrajna területéről - jelentette ki Brenner Koloman.

Úgy értékelt: "Orbán Viktor és a Fidesz az oroszok pártjára állt", és 1956. november 4. békéjét akarja, ami "a lánctalpasok és a jeltelen sírok békéje".

(MTI)