Jobbik: Az egészségügy nincs felkészülve a kötelező szűrésekre, csak tetéznék a bajt

Jobbik: Az egészségügy nincs felkészülve a kötelező szűrésekre, csak tetéznék a bajt

Az ellenzéki párt elnökhelyettese kifejtette, továbbra is ellenzik az Orbán-kormány által belengetett kötelező szűrővizsgálatokat.

Az újonnan bevezetett kötelező szűrővizsgálatok kapcsán felmerül a kérdés: lesz-e elegendő kapacitás, vagy ezek is hosszú várólistákra kerülnek majd? - vetette fel kritikus kérdését a Jobbik elnökhelyettese hétfői Facebook-bejegyzésében. Brenner Koloman rámutatott, hogy szerinte erre koránt sincs felkészülve az állami egészségügy hazánkban.

Az egészségügyi rendszerünk nincs felkészülve arra, hogy mindenkit időben ellásson, és a kötelező vizsgálatok csak tovább növelik a már amúgy is terhelt várakozási időket…

- jelentette ki a fideszes kormányt bíráló jobbikos politikus.

"Mi továbbra is tiltakozunk a kötelező szűrővizsgálatok ellen!"

- hangsúlyozta Brenner Koloman.

A kormánypárti elgondolásról még nincsenek hivatalos tervek, de az már nemrégiben kiderült, hogy a belügyi tárcát vezető Pintér Sándor jövő januártól előírhatja a kötelező szűréseket Magyarországon. A Jobbik már a kezdetektől fogva ellenzi az ötletet, és leszögezték, ehelyett a normális egészségügyet tennék kötelezővé.

(Címlapkép: Vizsgálatok eredményét értékelik egy szűrőbuszban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagyecseden 2021. június 21-én. MTI/Balázs Attila)