Brenner Koloman: Orbán Balázs azonnal távozzon a közéletből!

Brenner Koloman: Orbán Balázs azonnal távozzon a közéletből!

Orbán Balázs nyilatkozata nemcsak politikailag, hanem nemzetbiztonságilag is súlyos felelőtlenségről tanúskodik. Ez az állítás nem csupán egy rosszul megfogalmazott mondat, hanem annak a beismerése, hogy a fideszes kormány már nem számol hazánk függetlenségének megőrzésével - véli a Jobbik elnökhelyettese.

Orbán Balázs nyilatkozata nemcsak politikailag, hanem nemzetbiztonságilag is súlyos felelőtlenségről tanúskodik. Ez az állítás nem csupán egy rosszul megfogalmazott mondat, hanem annak a beismerése, hogy a fideszes kormány már nem számol hazánk függetlenségének megőrzésével - írta Facebook oldalán a Jobbik országgyűlési képviselője.

Mi, a Jobbik Magyarországért Mozgalom tagjai, büszkék vagyunk szabadságharcaink örökségére, és nem engedjük meg, hogy a magyar nemzet függetlensége, akár gondolatban is, veszélybe kerüljön!

- emelte ki.

Mint írja: A történelem megtanította nekünk, hogy a szuverenitás és a szabadság védelme nem választás kérdése, hanem kötelesség. Orbán Balázs szavai elárulják, mennyire komolytalan a fidesz nemzetvédelmi retorikája. Pongrátz Gergely 1956-os hős szavaival élve: "A szabadságért küzdeni mindig kötelesség, soha nem választás kérdése." Ha valaki ennek az alapelvnek a fontosságát megkérdőjelezi, az mindazt veszélyezteti, amit elődeink kiharcoltak.

Felidézte: A Külügyi Bizottság alelnökeként többször is szorgalmazta, hogy a kormány határozottabban lépjen fel azokkal a fenyegetésekkel szemben, amelyek veszélyeztetik a nemzeti szuverenitásunkat.

Míg az orosz hackerek már a szervereinket támadják, Szijjártó Péter Minszkben üzletel Putyin szövetségeseivel. Az orosz titkosszolgálat kibertámadása óta sem kaptunk kielégítő választ a külügyminisztériumtól, és az orosz-magyar kapcsolatok tisztázása helyett továbbra is mellébeszélés folyik. A kormány nem áll ki Magyarország szuverenitásáért, és nem védi meg a magyar érdekeket, hanem inkább eladja őket

- fogalmazott.

Brenner szerint a külügyminiszterünk egy autoriter Oroszországhoz dörgölődzik, míg az országot orosz hackerek, kémek, kínai hitelek és migránsmunkások árasztják el. Nem hagyhatjuk, hogy a nemzetbiztonságunk a fideszes kormány kétes politikai-gazdasági manőverei miatt csorbuljon!

Szijjártó Péternek már régen be kellett volna hívnia az orosz nagykövetet az '56-os szabadságharcosok emlékének meggyalázásáért, de ő inkább tovább építi a Fidesz oroszbarát külpolitikáját - tette hozzá.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom álláspontja egyértelmű: Ruszkik, haza! A nemzeti szabadságunkat és függetlenségünket soha nem adjuk fel! Oroszország helyett Magyarország függetlensége kell, hogy előtérbe kerüljön, a mindenkori kormány kötelessége megvédeni a nemzet érdekeit. Ezért felszólítjuk Orbán Balázst, hogy azonnal mondjon le!

- zárta sorait Brenner Koloman.

(Címlapkép: MTI)