A Fidesz az ÁSZ-vezér kedvéért korlátozná az ellenzéki képviselők véleménynyilvánítási szabadságát

A Fidesz az ÁSZ-vezér kedvéért korlátozná az ellenzéki képviselők véleménynyilvánítási szabadságát

A szolgalelkű fideszesek meghajoltak Domokos László akarata előtt.

Domokos László egy groteszk gesztussal tört az élre a fideszesek között Orbán Viktor kegyeiért folyó versenyben - mondta budapesti sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik szóvivője.

Az ellenzéki honatya szerint a kiépülő diktatúrában a "Pártállami Számvevőszék" (ÁSZ) vezetője ismét mélyebbre vitte a színvonalat, amikor a Kövér Lászlónak írt levelében arra kérte a házelnököt, hogy

járjon el azokkal az országgyűlési képviselőkkel szemben, akik február 10-én az ÁSZ-székház előtt tüntettek az ellen, hogy a Fidesz a számvevőszéket felhasználva akarja ellehetetleníteni az ellenzéki pártokat, elsősorban a Jobbikot.

Jakab Péter elmondta, hogy ma ez a levél napirendre került az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának ülésén, ahol nem derült ki sok újdonság a levél születésének hátteréről, mert

"Domokos László gyáva módon meg sem jelent, Horváth Bálint szóvivő pedig nem volt hajlandó reagálni a feltett kérdésekre".

A Jobbik szóvivője röviden összefoglalta Domokos levelének tartalmát, ami a következő állásfoglalásokat tartalmazza:

Az ÁSZ-vezér szerint el kell járni azokkal a képviselőkkel szemben, akik kritikát fogalmaznak meg a számvevőszékkel szemben, mert ez szerinte "veszélyezteti az alkotmányos rendet".
Azokkal a képviselőkkel is ugyanígy kell tenni, akik matricát ragasztanak az ÁSZ épületére, mert szerinte aki így tesz, az "vagyoni előnyt akar szerezni saját pártjának", továbbá "anyagi kárt okozva rongálja" a székház épületét.

"Domokos Lászlót zavarja a véleménynyilvánítás szabadsága, a kritika, a tüntetés és a matricázás, de nem zavarja az, hogy a Jobbikot úgy büntetik 1 milliárd forintra, hogy az ártatlanságunkat bizonyító dokumentációt tavaly át sem vette az ÁSZ, idén pedig úgy küldték vissza, hogy a beadott dokumentumok biztos nem valódiak"

- emelte ki Jakab Péter, majd hozzátette:

"Domokos Lászlót az sem zavarja, hogy Magyarországon az ÁSZ döntésével szemben nincs helye jogorvoslatnak."

Azt is hangsúlyozta, hogy a kormányzati bunkósbotként működő szervezet viszont olyan döntéseket hozhat, amelyekkel akár a legerősebb magyar ellenzéki pártot, a Jobbikot is ki lehet véreztetni,

ezzel pedig befolyásolni lehet a választások végeredményét.

A jobbikos szóvivő szerint ha van valami, ami veszélyezteti az alkotmányos rendet, akkor az épp ez a gyakorlat. Hozzáfűzte: szerinte Domokos László csak a mostani pártállami keretek között alkalmas az ÁSZ vezetésére, a fideszes képviselők pedig ennek jegyében "hajoltak meg" levele és akarata előtt az igazságügyi bizottságban és szavazták meg, hogy e levél tükrében a jövőben korlátozzák a képviselők jogait.

"Hogy ez milyen formát fog ölteni, az a Fidesz kreativitására van bízva: lehet, hogy kitiltanak minket a közintézményekből, lehet, hogy korlátozzák majd a véleménynyilvánítási szabadságunkat. Mi azonban továbbra is élni fogunk azokkal az eszközökkel, melyeket a Fidesz meghagy számunkra, akkor is, ha ez nem tetszik majd nekik"

- mondta Jakab Péter, aki hangsúlyozta, hogy a jövőben is mindenképp kiállnak a magyar választók mellett, hiszen amikor az ellenzéki képviselők jogait korlátozzák, akkor a mögöttük álló több millió szavazó jogait akarják korlátozni.

A Jobbik képviselője hozzátette: a nemzetközi színtéren továbbra is folytatódik a harc az Állami Számvevőszék ellen, az ellenzéki párt várja, hogy Strasbourgban elbírálják az 1 milliárdos, szerintük törvénytelen ÁSZ-bírsággal kapcsolatos keresetlevelüket, és pozitív döntés szülessen az ügyben.

"Előbb vagy utóbb, de az ÁSZ kénytelen lesz kamatostól visszafizetni a ránk kirótt bírságot"

- húzta alá a Jobbik szóvivője.

!(youtube-video://6L_nYtF1R7Q)

Ellenzéki képviselőkkel szembeni intézkedést kért Kövér Lászlótól az ÁSZ-elnök | Alfahír

Az Állami Számvevőszék ex-fideszes elnöke, Domokos László írásban kért intézkedést Kövér László házelnöktől azt követően, hogy ellenzéki pártok képviselői februárban „Fidesz pártszékház" matricákat helyeztek fel az ÁSZ székházának bejáratára egy demonstráció során.