A Jobbik beérte a DK-t

A Jobbik beérte a DK-t

12 százalékra erősödött a Jobbik a pártot választani tudók körében az Iránytű Intézet legfrissebb felmérése szerint. A reprezentatív kutatás alapján a nemzeti néppárthoz hasonlóan a szavazók ugyancsak 12 százaléka támogatja a Demokratikus Koalíciót, a Momentum és az MSZP 10, illetve 7 százalékon áll. A kutatásból az is kiderül, a lakosság elsöprő többsége támogatja a Jobbik válságkezelő javaslatait.

Jakab Péter vezetésével ismét sikerült az ellenzék vezető pártjává válnia a Jobbiknak az Iránytű Intézet friss felmérése alapján. A nemzeti néppárt a teljes népesség körében 7, míg a pártot választani tudók között 12 százalékon áll.

Hasonlóan erős mind a teljes népesség, mind a pártválasztók körében a Demokratikus Koalíció 7, illetve 12 százalékos eredménnyel.

Őket követi a teljes népességen belül 6, a pártválasztóknál 10%-ra mért Momentum. A parlamenten kívüli párt mögött szerepeltek a szocialisták. Az MSZP-Párbeszéd a teljes népesség körében 4, a pártot választani tudóknál 6 százalékon áll, ami a pártszövetség esetében nem lenne elég a parlamentbe jutáshoz.

Kiesne a parlamentből az LMP is. A zöldpárt a teljes népességen belül egy százalékon áll, ha most vasárnap lennének a választások, akkor pedig a szavazatok 2 százalékára számíthatna.

Az ország elsöprő többségét zavarja Mészáros Lőrinc vagyonosodása

A felmérésből az is kiderül, hogy a teljes népesség 70%-a nem ért egyet azzal, hogy az elmúlt hetekben Mészáros Lőrinc, a miniszterelnök barátja több tízmilliárdos összegben nyert el állami megbízásokat. 

Ennél valamivel többen vannak azok - a teljes népesség 73 százaléka -, akik egyetértenek a Jobbik azon javaslatával, miszerint a jelenlegi rendkívüli helyzetben meg kellene engedni a munkájukat vesztett 60 feletti munkavállalóknak, hogy nyugdíjba mehessenek.

A teljes népesség 74 százaléka tartja állami feladatnak a lakosság szájmaszkkal történő ellátását és

67 százaléka rossz döntésnek tartja a Kásler Miklós miniszter által elrendelt kórháziágy-kiürítést.

A felmérésből az is kiderül, hogy a március óta tartó, koronavírus okozta válság a dolgozók 54 százalékát érintette valamilyen formában. Csaknem felüknek csökkent a ledolgozott órák száma, ugyanennyien számoltak be arról, hogy nekik vagy a velük egy háztartásban élőknek csökkent a fizetése az elmúlt időszakban.