Jobbik: negyed milliárdért újra barátok között a maffiavezér

A párt szerint Vizoviczki kiengedése egyértelmű gesztus a kormány részéről, hogy a korrupciós gyanúba keveredett politikusait közösen mossák tisztára.

Hétfőn az Alfahír is beszámolt arról, hogy egy összegben kifizették a 250 millió forintos óvadékot a költségvetési csalással, illetve egy másik ügyben vesztegetéssel vádolt Vizoviczki László ügyében, így az éjszakai mulatóiról elhíresült vállalkozó házi őrizetbe kerül.

A Jobbik szerint Vizoviczki kiengedése egyértelmű gesztus a polgári Magyarországot építő kormány részéről, hogy a súlyos korrupciós gyanúba keveredett politikusait közösen mossák tisztára.

Felháborító, de sajnos nem meglepő, hogy a bíróság nem kívánja vizsgálni a több százmilliós összeg eredetét, bár erősen gyanítható, hogy ők is tisztában vannak azzal, miszerint az óvadék közös "perselyezés" eredménye

- írja közleményében a párt.

A Jobbik továbbra is választ vár a sajtó elől bujkáló Rogán Antaltól, az ötödik kerületet nyolc évig irányító egykori polgármestertől, hogy milyen kapcsolatban állt kerületének legbefolyásosabb vállalkozójával,

„akinek a bárjaiban történő visszaélések szinte naponta jelentek meg a sajtóban, illetve a levelezőpartner, Kubatov Gábor szerepe is felvet további érdekes kérdéseket”.

Korábban az N1TV-nek Vizoviczki László egykori bizalmasa, perének negyedrendű vádlottja azt állította, hogy Rogán Antal, akkor még polgármesterként négymillió forint kenőpénzt vett át a diszkócsászártól különböző, V. kerületi teraszok megnyitásának engedélyezéséért. A Központi Nyomozó Főügyészség ezzel kapcsolatban múlt hét kedden levelet küldött az N1TV főszerkesztőjének, ebben az online televízió felvételeinek átadását követelték.

Múlt héten az is kiderült, hogy a Fidesz alelnöke, Kubatov Gábor kapcsolatba került Vizoviczkivel, aki letartóztatása után levélben kérlelte a kormánypárti politikust, hogy házi őrizetbe kerülhessen. Kubatov azóta elismerte, hogy találkozott az egykori diszkócsászárral.

„Persze. Persze... Politikus vagyok, az a dolgom, hogy találkozzak emberekkel”

- jelentette ki egy múlt hét csütörtöki sajtótájékoztatón. Időközben kép is bizonyítja Kubatov és Vizoviczki találkozását: a vezető fideszes politikus és az éjszakai élet ismert vállalkozója egymás mellett ülnek egy pesterzsébeti óvodában.

Az Index úgy tudja, hogy a kép 2012 áprilisában készült - nem sokkal Vizoviczki letartóztatása előtt – a pesterzsébeti óvoda 110. születésnapi zsúrján, ahol a beszámolók szerint beszélgettek is egymással.

Staudt Gábor, a Jobbik frakcióvezető-helyettese szombati budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: a médiának és az ellenzéki pártoknak meg kell próbálnia elérni azt, hogy nyilvánosságra kerüljön az a levél melyet Vizoviczki írt Kubatov Gábornak. A politikus hozzátette: a Jobbik Polt Péter legfőbb ügyésznek címzett írásbeli kérdésben szintén igyekszik megtudni a levél tartalmát. Staudt szerint ha a dokumentum nem kerül nyilvánosságra, akkor az azt jelenti, hogy a Fidesz a „nemzeti együttbűnözés rendszerét” építhette ki és az amúgy is kampányfogásnak tartott polgári Magyarország eszméje inog.