Jobbik: nincs rendjén, hogy töredék áron jut állami földhöz az államtitkár felesége

Most már az is érthető, hogy a Fidesz politikusai eddig miért nem nyilatkoztak arról, hogy ők vagy családtagjaik érintettek lesznek e a földprivatizációban.

A képviselő arra a cikkre reagált, amely szerint L. Simon László felesége 21 millió 250 ezer forintért jutott hozzá 34,4 hektár állami földhöz a Velencei-tó közelében, a festői szépségű Nadapon. Magyar Zoltán különösen problémásnak nevezte, hogy miközben az államtitkár felesége mintegy 617 ezer forintos hektáronkénti áron szerezte meg a területet, addig néhány kilométerre onnan hárommillióért árulja az állam a hasonló adottságú földeket.

L. Simon Lászlónak nem ez az első botránya, mert például egyik cége "rákellenes szernek állította be azt a barackmagot, amit árult" - tette hozzá. Felidézte, hogy pártja akkor is tiltakozott, amikor az államtitkár földjei hektáronként majdnem egymillió forintnyi támogatásban részesültek, ezzel szemben a legtöbb magyar gazda ekkora földterületre hetven ezer forint körüli összeget szokott kapni.

A jobbikos képviselő egyúttal újra követelte, hogy állítsák le a földprivatizációt. Magyar Zoltán szerint

most már az is érthető, hogy a Fidesz politikusai eddig miért nem nyilatkoztak arról, hogy ők vagy családtagjaik érintettek lesznek e a földprivatizációban.

Erre kérte ugyanis a Jobbik a kormánypárti képviselőket. Más témára áttérve Magyar Zoltán azt mondta, a Jobbik álszentnek tartja, hogy a kormány öt százalékra akarja csökkenteni az új lakások építésének áfáját, mert ez a kabinet vezette be a 27 százalékos áfakulcsot. Az ellenzéki párt ettől függetlenül támogatja a javaslatot és azt kéri, hogy az alapvető élelmiszerek áfáját is csökkentsék öt százalékra - tette hozzá.