Jobbik: Róna Péter jelölése történelmi jelentőségű üzenet

Jobbik: Róna Péter jelölése történelmi jelentőségű üzenet

"Mindannyiunk közös sikere, hogy a Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt vezette hatpárti ellenzéki szövetség végül az Oxfordi Egyetem Blackfriars Hall nemzetközi hírű tanárát nevezte meg közös köztársaságielnök-jelöltként. Hisszük és tudjuk, hogy Róna Péter személye megtestesíti mindazt, ami a köztársasági elnöki tisztség valódi rangját adja: megtestesíti a magyar nemzet egységét" - írja a Jobbik sajtóközleményében. Mint ismert, Jakab Péter egy hónappal ezelőtt kérte fel Róna Pétert, hogy vállaljon szerepet az államfőjelölésben.

Egységben Magyarországért: Róna Péter az ellenzéki szövetség államfőjelöltje

A 79 éves jogász-közgazdász Róna Pétert jelölik Áder János utódjának az Egységben Magyarországért pártjai. A kormányváltásra készülő ellenzéki szövetség felkérését Róna Péter, az Oxfordi Egyetem Blackfriars Hall tanára elfogadta - közölte az ellenzéki pártszövetség.

A néppárti Jobbik hosszú ideje szorgalmazza, hogy a köztársasági elnököt közvetlenül a nép válassza meg.

"Éppen ezért is képzeltünk el egy olyan makulátlan személyt, aki nem csupán itthon, de nemzetközi szinten is elismert, aki hitelesen tudná képviselni az egész nemzet érdekeit itthon és külföldön egyaránt, aki egy közvetlen választás esetén a legesélyesebb jelölt lehetne. Róna Péter méltó módon személyesíti meg mindezeket a kívánalmakat, és véleményünk szerint ő a legalkalmasabb jelölt a köztársasági elnöki feladatra" - hangsúlyozta a magyar néppárt.

Róna Péter megtiszteltetésnek nevezte az államfőjelöltséget, és elképzelhetőnek tartja a fideszes lejáratókampányt

reagált az Alfahírnek Róna Péter, az Egységben Magyarországért frissen megnevezett államfőjelöltje; nemzetközi közgazdász délután 2-ig tanított Oxfordban, azután nyilatkozott portálunknak. Ez egy feladat, amit nem szabad kikerülni - fogalmazott Róna Péter, hozzátéve: hiszen az országnak azt a részét, amelyet az a hat párt képvisel, amelyek engem jelöltek, annak is lehet egy köztársasági elnökjelöltje, és neki el kell mondania ország-világ előtt, hogyan képzeli el haza jövőjét az ellenzék.

Úgy látják,

"Orbán ismét egy pártkatonát jelölt köztársasági elnöknek, éppen ezért kötelességünknek éreztük olyan jelöltet állítani, aki személyével képes tükröt tartani a demokratikus intézményeket kiüresítő, a nemzetet szándékosan megosztó Fidesznek."

Az ellenzéki párt kiemelte,

"Róna Péter közös köztársasági elnöknek történő jelölése – kevesebb mint egy hónappal a választások előtt – történelmi jelentőségű üzenet. Ezért a néppárti Jobbik valamennyi országgyűlési képviselője támogatni fogja Róna Péter jelölését".

Felidézték, ahogy Róna Péter közgazdászként, jogászként küzdött a bankok által sarcolt magyarok megmentéséért, a magyar bérszínvonal javításáért, '"most úgy kell küzdeni a nemzet újraegyesítéséért. Köszönjük, hogy vállalja!" - zárul a közlemény.