Jobbik: több és hasznosabb P+R parkolóra lenne szükség Kelenföldön

Tokody Marcell Gergely, a Jobbik fővárosi képviselője szerint a megnövekedett számú gépjármű megfelelő elhelyezésére többszintes, lehetőség szerint mélyépítéssel megvalósuló parkolóházakat kellene létrehozni.

A közösségi közlekedéshez közvetlenül kapcsolódó, többszintes létesítményként megépülő P+R parkolóra lenne szükség, melyeket BKK (BKV)-bérlettel díjmentesen használhatnának az autósok

- fogalmazott a Jobbik fővárosi képviselője keddi közleményében. Hozzátette: így mindenki jól járna, mert az autós értékes szolgáltatást kapna a pénzéért, fedett helyen, biztonságosan tárolhatná az autóját, a fővárosban pedig szabadon utazhatna a BKV, a Volán, valamint a MÁV járatain.

A bérletek értékesítéséből származó bevételt a közösségi közlekedés javítására lehetne fordítani

– közölte Tokody Marcell Gergely.

A kelenföldi vasútállomás P+R parkolójának kialakítására a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) Zrt. írt ki nyílt közbeszerzést. A feladat meghatározása így szólt: a "Kelenföld vasútállomás XXI-XXVIII. vágányainak helyén létesülő P+R parkoló és a hozzá tartozó útépítési, vízépítési, közműépítési, műtárgyépítési és magasépítési munkák megvalósítása". A beérkezett hat ajánlat közül a legolcsóbb lett a nyertes.

A tájékoztató kiemeli, hogy a feladat kapcsolódik a 4-es metró projekthez. Ajánlatot tett még a CC K2F Konzorcium, az STR Építő Kft., az A-HÍD Zrt., a Swietelsky Magyarország Kft., valamint a Penta Általános Építőipari Kft.