"Ne tegyünk eleget a brüsszeli diktátumnak – ne fizessünk fejpénzt a migránsok után!"

A Jobbik elutasítja szolidaritási hozzájárulást.

Ahogy arról beszámoltunk, az Európai Bizottság úgynevezett szolidaritási hozzájárulást vezet be, amelynek értelmében migránsonként 250 ezer euró (77,7 millió forint) megfizetése fejében tagadhatnák meg ideiglenesen az uniós tagállamok, hogy részt vegyenek a migránsok automatikus elosztásában

„Nem is kell mondanunk, hogy Magyarországot milyen mértékben sújtaná, hogy minden a lábát itt betevő idegen után fejpénzt, zsoldot kellene utalni, csak azért hogy a brüsszeli diktatórikus rendszer különböző hagymázas, liberális lázálmai megvalósuljanak”

- hangsúlyozta Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A politikus figyelmeztetett: ha az ide érkezőket felszorozzuk azokkal az összegekkel, amiket Brüsszel kifizettetne velük, több milliárdos, több 10 milliárdos, hosszútávon akár 100 milliárdos tétel is összejöhet. Ezt nem nehéz kiszámolni, tette hozzá.

Z. Kárpát Dániel leszögezte, hogy nem fogjuk odaadni a magyar kórházakat és a magyar iskolákat Brüsszelnek. Nem fogjuk hagyni, hogy az EU liberális álmait a magyar adófizetők finanszírozzák – tette hozzá.

Mit csinált Navracsics?

A képviselő reméli, ehhez az őrülethez egyetlen Fidesz-KDNP-s képviselő, vagy megbízott sem adta a nevét, bár ezt egyelőre nem lehet tudni. Mint ismert, Navracsics Tibor a Bizottság tagja, a fideszes politikus az oktatásért, kultúráért és sportért felelős biztos.

A Jobbik arra szólítja fel a kormányt, hogy ne tegyen eleget ennek a diktátumnak, mert nem szabad engedni, hogy ezt az összeget a költségvetésből elvonják, ehelyett a kórházakra, és az iskolákra kell fordítani, emelte ki Z. Kárpát Dániel.